Menu
totaalpartner in business

Wassen/wellen rozijnen en krenten

20 december 2016
Vaak wordt de vraag gesteld hoe moet ik mijn krenten en rozijnen wassen en wellen?

Bij Stolp-International hanteren we het onderstaande stappenplan:
Stort de doos met rozijnen of krenten in een krat.
Maak de rozijnen/krenten goed los.
Wel de rozijnen/krenten 15 tot 20 minuten in water van 40 graden Celsius.
(In de winter mag de tempratuur ca. 5 graden hoger zijn en in de zomer ca. 5 graden lager)
Spoel de rozijnen/krenten goed na met koud water.
Na ca. 60 minuten de krat goed met de hand 'omgooien', zodat de rozijnen/krenten goed kunnen aandrogen.
Sla de rozijnen/krenten op voor 24 uur op bakkerijtempratuur.
Na 24 uur de rozijnen/krenten bewaren in de koeling.

Voor meer informatie over rozijnen en krenten lees verder.
Wilt u meer weten over de beste verwerking van rozijnen en krenten? Neem dan contact op met de specialisten van Stolp.

Ook interessant om te lezen

    Tailormade mixen van Stolp voor Bakkerij Bekkers
    Lid in beeld
    Tailormade mixen van Stolp voor Bakkerij Bekkers
    Alexander Bekkers houdt de kwaliteit van het assortiment nauwlettend in de gaten. "Er is veel meer mogelijk dan je denkt"
    Lid in beeld
    stolp international
    Stolp International onderscheidend in kwaliteit
    Stolp International
    Stolp International onderscheidend in kwaliteit
    De kwaliteitscertificering is uitgebreid met IFS Broker, IFS Logistics op higher level en BRC Storage & Distribution op A level.
    stolp international
    Aike Hilvers blij met persoonlijk aanspreekpunt
    Lid in beeld
    Aike Hilvers blij met persoonlijk aanspreekpunt
    Bakkerij Hilvers werkt graag samen met Stolp. “Ze leveren bij ons krenten en rozijnen, maar ook andere producten."
    Lid in beeld
    stolp international