Menu
totaalpartner in business

Verser dan Vers

09 november 2022

 In gesprek met Rick Verkerk.

VERSER DAN VERS

Veel mensen kiezen voor gasverpakte broodjes en croissants om zelf af te bakken. Voor de gezelligheid én voor de versbeleving. Bakker Verkerk ziet de verkoop pieken met de feestdagen en in de weekenden. Dankzij de nieuwe verpakkingsmachine kan Verkerk zo prima de concurrentie aan met de retail. 


Bij ‘gasverpakkingen’ worden broodjes en croissants luchtdicht verpakt in koolstofdioxide. Bakker Verkerk beschikt over een speciale vacumeermachine in de centrale bakkerij. Van hieruit worden de winkels in De Meern en Vleuterweide bevoorraad. Volgens eigenaar Rick Verkerk is er veel vraag naar gasverpakte producten. “Onze klanten bakken die thuis af, volgens het advies op de verpakking”, vertelt hij. “Dit geeft een ultieme versbeleving, want het brood komt rechtstreeks uit de thuisoven. Tijdens corona is de verkoop zo goed als verdubbeld; de mensen waren vaker thuis en namen toen echt de tijd om samen te genieten van het ontbijt en de lunch. Dat gebeurt nu nog steeds, vooral in het weekend en tijdens de feestdagen. Brood dat je zelf hebt afgebakken heeft toch iets extra’s: meer gezelligheid en smaakbeleving.”

  Luchtdicht verpakt in koolstofdioxide.

Snel en simpel

Gasverpakte broden en broodjes zijn drie tot vier weken houdbaar. Hierdoor kun je goed vooruit werken en een deel van de producten op voorraad houden (op kamertemperatuur, red.). Rick neemt ons mee naar zijn vacumeermachine, waar hij een korte demonstratie geeft. “Voordat je begint, verpak je de voorgebakken producten eerst in zuurstofarme plastic zakken”, vertelt hij. “Met handschoenen aan, om schimmelvorming te voorkomen. Daarna leg je ze in de ‘kamer’ van de machine en sluit je ze aan op de ‘tuutjes’, voor de gastoevoer.” Zo gezegd, zo gedaan. Rick sluit de deksel van de kamer, waarna het zuurstof uit de zakjes wordt getrokken. “Daar komt het gas voor in de plaats”, vertelt hij. “Vrijwel meteen hierna worden de zakken geseald en kun je aan de volgende batch beginnen.”

Veel meer vraag

Bakker Verkerk verpakt circa twintig verschillende producten met de vacumeermachine; van croissants en kaas-uienbroodjes tot stokbroden en pistoletjes. Ook grotere desembroden worden op deze manier verpakt. Omdat de vraag én productie sterk zijn toegenomen, schafte Rick in 2021 een nieuwe machine met meer capaciteit aan.

Het verschil maken

Ook de retail verkoopt gasverpakte broden, maar volgens Rick kunnen die niet tippen aan de kwaliteit van de ambachtelijke bakker. “We zeggen weleens: als je zo’n verpakking van de supermarkt opent, komen de gistwalmen je tegemoet. Je ruikt de snelheid van het brood. Ambachtelijk brood krijgt vóór het afbakken alle tijd om extra veel smaak te ontwikkelen. Ook al zit het in een gasverpakking, je ruíkt en proéft het ambacht. Zo kun je goed het verschil maken met de retail, zeker voor de feestdagen. Dan kunnen de klanten hun gasverpakte broodjes tijdig inkopen en genieten ze van de beste kwaliteit die er is!”

 Sealen en je kunt aan de volgende batch beginnen.

Geïnteresseerd in gasverpakken?

Bekijk de leaflet van Verspack₂ en bekijk de vacumeermachines.

Assortiment Beko Techniek
Henkovac Double Chamber D1 >>>              
Henkovac Mobile M1 >>>                           
Henkovac Mobile M4 >>>

Voor meer informatie:
Neem contact op met uw verkoopadviseur Beko Techniek,
Of stuur een e-mail via button 'Neem contact met mij op' rechtsboven op de machinepagina.

Ook interessant om te lezen

  Zonnige voorjaarsaanbiedingen!
  BEKO TECHNIEK | ZONNIGE VOORJAARSAANBIEDINGEN!
  Zonnige voorjaarsaanbiedingen!
  Mengen, koelen, slagroom- en voorraadmachines tegen actieprijzen. Ben voorbereid op hoge temperaturen!
  beko-techniek
  beko-techniek
  Bereikbaarheid Beko Techniek
  BEKO TECHNIEK | BEREIKBAARHEID
  Bereikbaarheid Beko Techniek
  Op donderdag 30 & vrijdag 31 maart kan het zijn dat we wat lastiger bereikbaar zijn i.v.m. onze verhuizing.
  beko-techniek
  beko-techniek
  Nieuw adres Beko Techniek - Wijchen
  BEKO TECHNIEK | NIEUW ADRES
  Nieuw adres Beko Techniek - Wijchen
  Per 1 april 2023 heeft (hoofd)vestiging Beko Techniek een nieuw bezoek- en correspondentieadres >>
  beko-techniek
  beko-techniek