Menu
totaalpartner in business

Van spuitzak tot tijgerpapspuit

15 februari 2021

Bakkerij Roeland in Oldenzaal maakt bijna 1500 tijgerbroden per dag. Vijf maanden geleden bestelde eigenaar Roeland Huiskes een Tijgerpapspuit bij Beko Techniek. Daarmee strijkt hij de tijgerpap gelijkmatig over het deeg, voor een korst die overal even dun en knapperig is. “Voorheen deden we dat met de spuitzak”, vertelt Roeland. “Dat was bewerkelijker en kostte aanzienlijk meer tijd. Met de tijgerpapspuit werk je sneller en lever je een constantere kwaliteit”.

Nooit meer knijpen 

De spuitmachine bestaat uit een RVS voorraadtank en een pistool met breed mondstuk voor het aanbrengen van de pap. Het pistool zit met een slang aan de tank vast. Terwijl de voorraadtank (inhoud:15 liter) op de grond staat, hanteert Roeland het spuitpistool en strijkt hij met het mondstuk over zijn deegstukken. Hij zag de machine voor het eerst op Facebook en was meteen overtuigd. “Met een spuitzak bestrijk je hooguit twintig broden” vertelt hij. “Daarna moet ie weer gevuld worden. Nu kun je blijven doorgaan en hoef je ook niet meer in die zak te knijpen. Soms kneep je te hard en kwam er teveel uit. Of er kwam een luchtbel mee, dat gebeurde ook weleens. En bijna altijd was je aan het schoonmaken, want overal zaten klodders tijgerpap”.

Relaxter en schoner

In plaats van knijpen en persen, volstaat het om de ‘trekker’ van het pistool in te drukken. Roeland: “de kracht waarmee de pap uit het mondstuk komt, kun je zelf regelen door het reduceerventiel aan te passen. Dat werkt relaxer én schoner”. Bakkerij Roeland gebruikt de spuitmachine alleen voor zijn tijgerbrood. “Maar je kunt er ook banket mee bestrijken”, zegt hij. “Bijvoorbeeld met pudding of marmelade. Misschien bestel ik er ooit nog eentje bij. Deze machine is zijn geld dubbel en dwars waard”.

Meer informatie?

Bekijk de tijgerpapspuit hier in onze webshop. Natuurlijk kunt u voor meer informatie ook bellen met onze binnendienst op 024-6486288 of mailen naar bg@beko-techniek.nl. Bekijk hier de leaflet die is gemaakt naar aanleiding van de tijgerpapspuit.

Ook interessant om te lezen

  Uitstel introductie ERGO VL-5
  Beko Techniek | UITSTEL ERGO VL-5
  Uitstel introductie ERGO VL-5
  Uitstel introductie planeetmenger Varimixer ERGO VL-5 en productiestop Varimixer ERGO VL-4.
  beko-techniek
  beko-techniek
  Verser dan Vers
  Beko Techniek | Gasverpakken
  Verser dan Vers
  Geef een extra boost aan je (feestdagen)omzet met gasverpakte verse ambachtelijke producten.
  beko-techniek
  beko-techniek
  CleanProofer & Kemper Pane bij Bakkerij Nollen
  BEKO TECHNIEK |BAKKERIJ NOLLEN
  CleanProofer & Kemper Pane bij Bakkerij Nollen
  WP Haton & WP Kemper & Beko Techniek hebben bij Bakkerij Nollen een uniek en revolutionair project gerealiseerd.
  beko-techniek
  beko-techniek