Menu
totaalpartner in business

Van spuitzak tot tijgerpapspuit

15 februari 2021

Bakkerij Roeland in Oldenzaal maakt bijna 1500 tijgerbroden per dag. Vijf maanden geleden bestelde eigenaar Roeland Huiskes een Tijgerpapspuit bij Beko Techniek. Daarmee strijkt hij de tijgerpap gelijkmatig over het deeg, voor een korst die overal even dun en knapperig is. “Voorheen deden we dat met de spuitzak”, vertelt Roeland. “Dat was bewerkelijker en kostte aanzienlijk meer tijd. Met de tijgerpapspuit werk je sneller en lever je een constantere kwaliteit”.

Nooit meer knijpen 

De spuitmachine bestaat uit een RVS voorraadtank en een pistool met breed mondstuk voor het aanbrengen van de pap. Het pistool zit met een slang aan de tank vast. Terwijl de voorraadtank (inhoud:15 liter) op de grond staat, hanteert Roeland het spuitpistool en strijkt hij met het mondstuk over zijn deegstukken. Hij zag de machine voor het eerst op Facebook en was meteen overtuigd. “Met een spuitzak bestrijk je hooguit twintig broden” vertelt hij. “Daarna moet ie weer gevuld worden. Nu kun je blijven doorgaan en hoef je ook niet meer in die zak te knijpen. Soms kneep je te hard en kwam er teveel uit. Of er kwam een luchtbel mee, dat gebeurde ook weleens. En bijna altijd was je aan het schoonmaken, want overal zaten klodders tijgerpap”.

Relaxter en schoner

In plaats van knijpen en persen, volstaat het om de ‘trekker’ van het pistool in te drukken. Roeland: “de kracht waarmee de pap uit het mondstuk komt, kun je zelf regelen door het reduceerventiel aan te passen. Dat werkt relaxer én schoner”. Bakkerij Roeland gebruikt de spuitmachine alleen voor zijn tijgerbrood. “Maar je kunt er ook banket mee bestrijken”, zegt hij. “Bijvoorbeeld met pudding of marmelade. Misschien bestel ik er ooit nog eentje bij. Deze machine is zijn geld dubbel en dwars waard”.

Meer informatie?

Bekijk de tijgerpapspuit hier in onze webshop. Natuurlijk kunt u voor meer informatie ook bellen met onze binnendienst op 024-6486288 of mailen naar bg@beko-techniek.nl. Bekijk hier de leaflet die is gemaakt naar aanleiding van de tijgerpapspuit.

Ook interessant om te lezen

  Producten overtrekken met chocolade of suiker?
  Beko Techniek | drageermachines
  Producten overtrekken met chocolade of suiker?
  Drageermachines.....een perfecte hulp in uw chocoladeatelier. Voor het overtrekken van producten met chocolade of suiker >>
  beko-techniek
  beko-techniek
  Zonnige Zomeracties op bakkerijgereedschap.nl
  Bakkerijgereedschap.nl | Zonnige Zomerdeals
  Zonnige Zomeracties op bakkerijgereedschap.nl
  Goed voorbereid de zomer in! Koelcontainers, insectenbestrijding, appeltools, hygiënische opslag en stoeppresentatie! Actieprijzen!
  beko-techniek
  beko-techniek
  Hoba bandsnijmachine
  Beko Techniek | Make-over Hoba HSA-55 Holly Slicer
  Hoba bandsnijmachine
  Make-over van de Hoba HSA-55 Holly Slicer op basis van méér dan 20 jaar kennis en ervaring.
  beko-techniek
  beko-techniek