Uitstekende bakresultaten en meer productie...

10 november 2017 |

Beko Techniek zeer succesvol met private label ovenlijn.

Uitstekende bakresultaten en meer productie in minder tijd

Door Bakkerswereld
Beko Techniek heeft met haar private label ovenlijn alles in huis om het werk van elke ambachtelijke en semi-industriële bakkerij gemakkelijker, beter en efficiënter te maken. Met als paradepaardje de Bekostone. ‘Een enorme meerwaarde’ noemt Raymond Herweijer van Herweijer Kwaliteitsbakkers uit Vlaardingen de aanschaf van de innovatieve Bekostone met de bakaard van een inschietoven én het gemak van een rotatieoven.

Trots laat Herweijer zijn jongste aanwinst zien: de Bekostone met zes stenen etagevloeren, die zwevend zijn gemonteerd en door een heetwatersysteem worden verhit. Als de ovenwagen in de oven is geplaatst en de deur wordt gesloten, zakt de bodemplaat automatisch, waardoor de koppels en platen direct op de stenen vloeren komen te liggen. Er is plaats voor twee ovenwagens per charge met een totaalcapaciteit van 120 broden. Naast de Bekostone staat bij Herweijer Kwaliteitsbakkers nog een in het oog springende nieuwe oven van Beko Techniek: de Bekorotatie. Deze oven heeft gelijkmatige bakresultaten door een constante luchtstroom en automatische stoomvoorziening. De speciale, met vergroot oppervlak uitgevoerde branderkamer zorgt voor maximale warmteafgifte. Net zoals de Bekostone is de Bekorotatie voorzien van een Low-Nox brander en een Smart Control touchpanel met veel mogelijkheden. De rotatieoven is leverbaar met een capaciteit van 80, 96, 120, 144 en 192 broden. Herweijer heeft er eentje voor 144 broden.

Kwaliteitsverbetering
Twee gloednieuwe ovens. Een grote investering, maar de bakker is dolblij dat hij de stap heeft gezet. ‘Onze oude ovens waren 27 jaar en 15 jaar oud. Die van 27 jaar was een thermische olieoven, waar we de laatste jaren enorm veel onderhoudskosten aan hebben gehad. De andere oven was een gereviseerde rotatieoven. Wij wilden in de nieuwe situatie weer twee ovens om zo flexibel mogelijk te kunnen bakken. Met de Bekostone kunnen we zowel op de stenen vloer bakken als in blikken. Hiermee denken wij nog meer aan de eisen van de consument te kunnen voldoen, omdat we nu echt vloerbrood kunnen bakken.
Het was voor ons even omschakelen van thermische olie naar heet water en een stenen vloer, maar dat proces hadden wij heel snel onder de knie. Nog een voordeel van beide ovens is dat ze computergestuurd zijn. We zetten er zoveel mogelijk bakprogramma’s in, zodat de producten altijd hetzelfde gebakken zijn. Ook hebben wij alle bakblikken en bakplaten vernieuwd. Dit alles bij elkaar zorgt voor een enorme kwaliteitsverbetering.’

Groot gemak
Ook Joep Küppers van Bakkerij Jos Puts uit Ohé en Laak heeft sinds een half jaar drie Bekorotaties in zijn bakkerij staan. Hij is lovend over de ovens en de begeleiding van de implementatie door Beko Techniek. ‘We hadden twee rotatieovens van een ander merk. Die waren al op leeftijd en hadden een ander systeem van aandrijving dan drie andere ovens die wij al hadden staan. Voorwaarde was dus dat we overgingen naar hetzelfde systeem als die drie ovens die bleven staan. Beko Techniek kon dat bieden. De toegevoegde waarde voor ons is capaciteitsvergroting, betere bakkwaliteit en de uitwisselbaarheid qua ovenkarren van alle zes de ovens. Dat is een groot gemak in het dagelijkse werken. We hebben ook uitgebreid gekeken naar andere merken, maar de ovenbouwers van Beko Techniek hebben me overtuigd van hun hoge kwaliteit. Tot nu toe is dat ook gebleken.’

Lute Brouwer Oventechniek
De link met Lute Brouwer Oventechniek is gelegd. De private label ovenlijn is in nauwe samenwerking met het bedrijf uit Nijverdal tot stand gekomen. Juist de combinatie van productkennis en innovatiekracht van Lute Brouwer Oventechniek, de commerciële kracht van Beko Techniek en de servicegerichtheid van beide bedrijven zorgt voor het succes van de private label ovenlijn in de bakkerswereld. Een lijn die naast de ovens Bekostone en Bekorotatie bestaat uit Bekonarijskasten in verschillende maatvoeringen en energiezuinige afzuigkappen.
Voor Wim Akkermans van Bakkerij Akkermans uit Vleuten was het meteen een helder verhaal. Sinds januari 2017 staan er daarom twee Bekorotaties met elk een capaciteit van 144 broden in zijn zaak. ‘Eerder had ik veel storingen die veel geld kostten. Ik heb nu dezelfde monteur voor de ovens én de Low-Nox branders, dat scheelt. De ovens zijn veel zuiniger en ook de service van Beko Techniek is erg goed.’ Lachend: ‘Ik hoop dat dat zo blijft.’ Ook Joep Küppers en Raymond Herweijer zijn zeer te spreken over de service. Herweijer: ‘Het plaatsen is in twee fases gebeurd, zodat we tijdelijk met één oven konden doorbakken tijdens de verbouwing. Ook wijzigingen op het laatste moment hebben geen problemen opgeleverd.’

Bekorotatie
• Uitstekende bakresultaten dankzijconstante luchtstroom en automatische stoomvoorziening
• Energiezuinig
• Leverbaar met een capaciteit van 80, 96, 120, 144 en 192 broden
• Oneindig veel bakprogramma’s mogelijk
• Gemakkelijk te bedienen
• Meer productie in minder tijd

Bekostone
• Gelijkmatige statische hitte voor een gelijkmatig bakproduct
• Gemakkelijk laden en lossen dankzij zwevende etages
• Zuinig in verbruik
• Concurrerende prijsstelling
• Lage onderhoudskosten
• Eenvoudig in bediening
• Ruimtebesparend
• Onderhoudsvriendelijk
(fotografie: Roel Dijkstra Fotografie)

Terug naar overzicht