Menu
totaalpartner in business

Uitbreiding BO-serie

30 oktober 2020

Uitbreiding en innovatie

Beko Techniek heeft haar traditionele lijn oliebollenbakapparaten uitgebreid. Nu zijn er twee eXtra-Large versies leverbaar: de BO300XL en de BO400XL. Ook kan er op een gemakkelijke manier, met een substantiële tijdswinst, een kwaliteitsverbetering verkregen worden door gebruik te maken van het door Beko Techniek ontwikkelde geautomatiseerde doorschuif- en manden-uitneem-systeem.

 

eXtra-Large

Onder haar BO-range levert Beko Techniek al jarenlang een bewezen kwaliteit oliebollenbakapparaten met diverse capaciteiten. De traditionele range, bestaande uit types BO100, BO200, BO300 en BO400, is dit jaar uitgebreid met twee eXtra-Large versies: de BO300XL en de BO400XL. De types XL hebben een grotere breedte, hetgeen resulteert in hogere capaciteiten van 2600 stuks en 3500 stuks per uur. Een meercapaciteit van ruim 15% ten opzichte van de standaard range op hetzelfde aantal strekkende meters. Dezelfde tijd, hetzelfde personeel, maar meer productie en dus meer omzet.

Geautomatiseerd doorschuif- en manden-uitneem-systeem

Een nieuw door Beko Techniek ontwikkeld systeem waarbij de manden automatisch, volgens een van te voren ingesteld tijdsinterval, doorgeschoven worden tot aan het eind van de oliebollenbaklijn en daar weer geautomatiseerd uitgenomen worden. De manden worden op een verlengde uitlektafel geplaatst, waar ze een langere rusttijd krijgen dan wanneer ze meteen gelost worden in een krat. Met als resultaat behoud van vorm, volume en luchtigheid. Minder olie en meer smaak. De algehele kwaliteit van de oliebol verbeterd hierdoor. Bovendien is er minder personeel nodig voor dezelfde productieaantallen. De doseermachine Unidos wordt voorzien van een speciale besturingsunit voor het doorschuif- en manden-uitneem-systeem. Dit is mogelijk bij reeds aanwezige alsook bij nieuwe Unidos-doseermachines. Deze besturingsunit is met opzet aan de zijzijde van de Unidos doseermachine geplaatst, zodat de unit niet vervuild wordt door olie, hetgeen wel het geval zou zijn als deze geplaatst is op het oliebollenbakapparaat zelf.

Hoogwaardige kwaliteit

Elk type uit de BO-serie is uitgevoerd in RVS, wordt voorzien van hoogwaardige kwaliteit verwarmingselementen, is optimaal geïsoleerd en heeft een zeer gedetailleerde afwerking. De apparaten worden geleverd in zes maatvoeringen, afgestemd op gewenste capaciteit en beschikbare ruimte. Desgewenst rekenen de verkoopadviseurs van Beko Techniek voor de klant uit wat de meest geschikte afmeting oliebollenbakapparaat is, zodat de optimale productie behaald kan worden op basis van ruimte, oliebolgewicht, baktijd, wensen en mogelijkheden.

Een overzicht:
BO100 | capaciteit ongeveer 750 stuks per uur.
BO200 | capaciteit ongeveer 1.500 stuks per uur.
BO300 | capaciteit ongeveer 2.250 stuks per uur.
BO300XL | capaciteit ongeveer 2.600 stuks per uur.
BO400 | capaciteit ongeveer 3.000 stuks per uur.
BO400XL | capaciteit ongeveer 3.500 stuks per uur.

Meer informatie en specificaties over de complete BO range? Klik dan hier  .

Opties

 

Unidos doseermachine | gespecialiseerd in het doseren van vrijwel alle oliebolbeslagen. De grootte van de oliebol, de doseersnelheid en het aantal oliebollen zijn instelbaar. Met de machine kunnen ongeveer 120 oliebollen per minuut worden geproduceerd. Meer over de Unidos >>

Mandenretour | een RVS vervaardigd frame dat aan de achterkant op de rand van het BO-oliebollenbakapparaat geplaatst wordt. Het past precies over de elementen. Op een eenvoudige wijze maakt een mandenretour het mogelijk de mand, nadat deze aan het einde van de oliebollenbak geleegd is, terug te schuiven naar het begin. Heen en weer lopen voor het wegbrengen van lege manden behoort tot het verleden. Overtollige olie vloeit vanzelf weer terug in de oliebollenbak en valt niet op de vloer, zoals dat dikwijls het geval is wanneer de mand naar het begin van de oliebollenbak gebracht moet worden. De mandenretour is leverbaar voor types BO200, BO300 (XL) en BO400 (XL).

Dekbladen en vlonders | extra verstevigde RVS dekbladen van 2 mm dikte voor het hygiënisch wegzetten tot de volgende baksessie. Met dekblad kan het oliebollenbakapparaat ook als werkbank gebruikt worden. De elementen kunnen gewoon blijven zitten. Er kan tevens een kunststof vlonder geplaatst worden voor bergruimte onder het oliebollenbakapparaat.

Dompelrekken en manden | normale en XL-maatvoering manden. De inhoud van de XL-mand is in 1-op-1-verhouding met de inhoud van de Broban-broodkrat. Dus het lossen gaat sneller.

Diverse hulpmiddelen en bakgereedschap | frituurolietesters, wentelstaafjes, Broban-kratten, lorries, oliebollenmatrasjes etc. Dit en meer te vinden op www.bakkerijgereedschap.nl


Interesse of vragen neem gerust contact met ons op via mail bg@beko-techniek.nl of bel met 024-6486288.

Ook interessant om te lezen

  Introductie ClipClose 1250
  Beko Techniek
  Introductie ClipClose 1250
  Introductie van de nieuwe ClipClose 1250, een compacte zakkensluiter met een automatisch afbreeksysteem voor de clips!
  beko techniek
  Hoe geef jij je chocolade vorm?
  Hoe geef jij je chocolade vorm?
  Met meer dan 400 verschillende vormen op bakkerijgereedschap.nl zijn wij het juiste adres om je chocoladeartikelen te bestellen.
  beko techniek
  Chocolade Compleet
  Beko Techniek op eerste plaats bij Partner of Choice-onderzoek!
  Nummer 1 in Machines
  Beko Techniek op eerste plaats bij Partner of Choice-onderzoek!
  Het Partner of Choice-onderzoek is erop gericht om ondernemers in de (banket)bakkerij te helpen de juiste keuze in leveranciers te maken.
  Bakkerijbranche
  beko techniek