Menu
totaalpartner in business

Uitbreiding BO-serie

01 oktober 2021

eXtra-large capaciteit XL-versies

Beko Techniek heeft haar oliebollenbakapparaten-lijn uitgebreid. Er zijn twee eXtra-large versies leverbaar: de BO300XL en de BO400XL. Ook kan er op een eenvoudige manier, met een substantiële tijdswinst, een kwaliteitsverbetering gerealiseerd worden door gebruik te maken van het door Beko Techniek ontwikkelde geautomatiseerde doorschuif- en manden-uitneem-systeem.


eXtra-large
Onder eigen label BO-range levert Beko Techniek al jarenlang een bewezen kwaliteit oliebollenbakapparaten met diverse capaciteiten. De traditionele range, bestaande uit types BO100, BO200, BO300 en BO400, is uitgebreid met twee eXtra-large versies: de BO300XL en de BO400XL. XL-versies hebben een grotere breedte, hetgeen resulteert in hogere capaciteiten van 2.600 stuks en 3.500 stuks per uur. Een meercapaciteit van ruim 15% ten opzichte van de standaard range op hetzelfde aantal strekkende meters. Dezelfde tijd, hetzelfde personeel, maar méér productie en dus méér omzet.

Geautomatiseerd doorschuif- en manden-uitneem-systeem

Een nieuw door Beko Techniek ontwikkeld systeem waarbij de manden automatisch, volgens vooraf ingesteld tijdsinterval, doorgeschoven worden tot aan het einde van de oliebollenbaklijn en daar weer geautomatiseerd uitgenomen worden. De manden worden op een verlengde uitlektafel geplaatst, waardoor ze een langere rusttijd krijgen dan wanneer ze meteen gelost worden in een krat. Met als resultaat behoud van vorm, volume en luchtigheid, minder olie en meer smaak. De algehele kwaliteit van de oliebol verbetert hierdoor. Bovendien is er minder personeel nodig om dezelfde productieaantallen te behalen. De doseermachine Unidos wordt voorzien van een speciale besturingsunit voor het doorschuif- en manden-uitneem-systeem. Nieuwe, maar ook reeds in het bezit zijnde, Unidos doseermachines kunnen aangepast worden. De besturingsunit wordt aan de zijzijde van de Unidos doseermachine geplaatst, zodat de unit niet vuil wordt door olie. Dit zou wel het geval zijn als de unit geplaatst wordt op het oliebollenbakapparaat zelf. Automatisch doorschuif- en uitneemsysteem met uitlektafel is enkel mogelijk bij oliebollenbakapparaten BO300 (XL) en BO400 (XL). Doorschuif-, mandenretour- en uitneemsysteem zijn ook leverbaar op uw bestaande BO300 en BO400.

bestaande oliebollenbakapparaten.

Hoogwaardige kwaliteit
Elk type uit de BO-serie is uitgevoerd in RVS, wordt voorzien van hoogwaardige kwaliteit verwarmingselementen, is optimaal geïsoleerd en heeft een zeer gedetailleerde afwerking. De apparaten worden geleverd in zes maatvoeringen, afgestemd op gewenste capaciteit en beschikbare ruimte. Desgewenst rekenen de verkoopadviseurs van Beko Techniek de meest geschikte afmeting oliebollenbakapparaat uit, zodat er een optimale productie behaald kan worden op basis van ruimte, oliebolgewicht, baktijd, wensen en mogelijkheden.

Overzicht capaciteiten
BO100 | capaciteit ongeveer 600 stuks per uur.
BO200 | capaciteit ongeveer 1.150 stuks per uur.
BO300 | capaciteit ongeveer 1.750 stuks per uur.
BO300XL | capaciteit ongeveer 2.600 stuks per uur.
BO400 | capaciteit ongeveer 2.350 stuks per uur.
BO400XL | capaciteit ongeveer 3.500 stuks per uur.

Meer informatie en specificaties over de complete BO-range?
Klik dan hier .

Opties & toebehoren

Unidos doseermachine | gespecialiseerd in het doseren van vrijwel alle oliebolbeslagen. De grootte van de oliebol, de doseersnelheid en het aantal oliebollen zijn instelbaar. Met de machine kunnen ongeveer 120 oliebollen per minuut worden geproduceerd. Meer over de Unidos >>

Mandenretour | een van RVS vervaardigd frame dat aan de achterkant op de rand van het BO-oliebollenbakapparaat geplaatst wordt. Het past precies over de elementen. Op een eenvoudige wijze maakt een mandenretour het mogelijk de mand, nadat deze aan het einde van de oliebollenbak geleegd is, terug te schuiven naar het begin. Heen en weer lopen voor het wegbrengen van lege manden behoort tot het verleden. Overtollige olie vloeit vanzelf weer terug in de oliebollenbak en valt niet op de vloer, zoals dat dikwijls het geval is wanneer de mand naar het begin van de oliebollenbak gebracht moet worden. De mandenretour is leverbaar voor types BO200, BO300 (XL) en BO400 (XL).

Dekbladen en vlonders | extra verstevigde RVS dekbladen van 2 mm dikte voor het hygiënisch opbergen tot de volgende baksessie. Met dekblad kan het oliebollenbakapparaat ook als werkbank gebruikt worden. De elementen kunnen gewoon blijven zitten. Er kan tevens een kunststof vlonder geplaatst worden voor bergruimte onder het oliebollenbakapparaat.

Dompelrekken en manden | normale en XL-maatvoering manden. De inhoud van de XL-mand is in 1-op-1-verhouding met de inhoud van de Broban-broodkrat. Dus het lossen gaat efficiënter. Bij XL-versies behorende manden, dompelrekken en uitlektafels zijn niet uitwisselbaar met de standaard BO-serie

Diverse hulpmiddelen en bakgereedschap | frituurolietesters, wentelstaafjes, Broban-kratten, lorries, oliebollenmatrasjes etc. Dit en meer te vinden op www.bakkerijgereedschap.nl

Interesse of vragen?
Neem gerust contact met ons op via mail bg@beko-techniek.nl of bel met 024-6486288.

Ook interessant om te lezen

  Combideals 2022-2023 Chocolate World
  BEKO TECHNIEK | COMBIDEALS CHOCOLATE WORLD
  Combideals 2022-2023 Chocolate World
  Complete chocoladelijnen en losse chocolademachines in Combideals! Profiteer nu! >>
  beko-techniek
  beko-techniek
  Showroomopruiming 2022
  BEKO TECHNIEK | SHOWROOMOPRUIMING
  Showroomopruiming 2022
  Sterk afgeprijsde bakkerijmachines! Uit voorraad leverbaar! Dagelijkse update! Profiteer nu! >>
  beko-techniek
  beko-techniek
  Ervaringsdeskundigen aan het woord
  BEKO TECHNIEK | ARTIKEL BAKKERS IN BEDRIJF
  Ervaringsdeskundigen aan het woord
  Het werk lichter maken, efficiënter produceren, besparen op energie. De belangrijkste redenen voor bakkers om te investeren >>
  beko-techniek
  beko-techniek