Menu
totaalpartner in business
NBT | Varimixer ERGO: geavanceerd, ergonomisch & zuinig

NBT | Varimixer ERGO: geavanceerd, ergonomisch & zuinig

26 August 2023ERGO: geavanceerd, ergonomisch & zuinig

De mixer (planeetmenger) Varimixer ERGO is speciaal ontwikkeld om te kunnen voldoen aan grote(re) productiebehoeften waarbij efficiëntie, procestijd en -afstemming nauw met elkaar verbonden zijn. Daarnaast voldoet de Varimixer ERGO natuurlijk aan alle hygiëne-eisen, dus een snelle, eenvoudige en uiterst zorgvuldige reiniging is gegarandeerd. Productiesituaties waarbij verschillende medewerkers, met een minimale instructie, intuïtief de machine moeten kunnen bedienen en waar bovendien inspannende til- en werkhoudingen zoveel mogelijk vermeden moeten worden. Dit alles en meer is het uitgangspunt geweest bij het ontwerp en ontwikkeling van de Varimixer ERGO.


Ergonomische werkhoogte

Next Generation
Een baanbrekend ergonomisch ontwerp: door de totale hoogte van de mixer substantieel te verhogen, is er extra ruimte voorhanden om het bekken zover te laten zakken dat het geheel ‘los’ komt van het gereedschap, zodat zowel het bekken als het gereedschap ‘vrij’ zijn en zonder belemmeringen verwijderd en/of gewisseld kunnen worden. Deze handeling kan bij de Varimixer ERGO op ergonomische hoogte gedaan worden, met een rechte rug, zonder te bukken. Na het plaatsen vergrendelen twee armen het bekken op zijn plaats, heffen deze op naar de mixpositie, start het mixproces en laten deze na het mixproces weer automatisch zakken. De machine start alleen als het bekken goed gepositioneerd en vergrendeld is. Sensoren in de armen zorgen hiervoor. Tijdens het mixproces is het niet nodig het mengproces te volgen om de machine tijdig te kunnen stoppen. De machine stopt volautomatisch en het besturingssysteem laat het bekken zakken, zodat het gereedschap kan uitdruppelen in het bekken.Automatische bekkenvergrendeling

Maximale hygiëne
De afneembare beschermkap is gemaakt van rvs en is eenvoudig te bevestigen. Bovendien is deze kap vaatwasserbestendig. Bij de VL-5 besturing is er keuze tussen variabele of vaste snelheid of (tot wel) 20 programma's, die zowel via het bedieningspaneel als via een computer te programmeren zijn. De opdrachten worden geactiveerd vanaf het intuïtieve, schuin geplaatste bedieningspaneel met responsieve piëzo-drukknoptechnologie. Het paneel is gemakkelijk schoon te maken en is stof- en spatwaterdicht. De ERGO kan gereinigd worden volgens de IP53-norm. Dit zorgt voor maximale hygiëne en eenvoudige reiniging. Naar wens kan de ERGO uitgevoerd worden met een waterdichte roestvrijstalen mengkop en diverse andere aanpassingen zodat deze voldoet aan de IP54-norm.


Schuin geplaatste VL-5 bediening

Drie uitvoeringen
De Varimixer Ergo is leverbaar voor 60 en 100 liter in witte poedercoating of rvs en 140 liter in rvs en wordt geleverd met bekken en gereedschappen. De mixer is verder uit te breiden met een schraper wat voor een nog homogener en zuiniger mixproces zorgt.

Meer informatie?

Beko Techniek | verkoop@beko-techniek.nl | 024 648 62 88 of verkoopadviseur Beko Techniek.

Bron: NBT Magazine 25 augustus 2023
Fotografie: Varimixer

Ook interessant om te lezen

  Assortimentsuitbreiding met XpressChef
  BEKO TECHNIEK | XpressChef™
  Assortimentsuitbreiding met XpressChef
  High speed ovens voor supersnelle bereiding van producten voor lunchroom of to-go >>
  beko-techniek
  beko-techniek
  Exclusieve samenwerking tussen Circ en Beko Techniek
  BEKO TECHNIEK | CIRC
  Exclusieve samenwerking tussen Circ en Beko Techniek
  Circ's biovergisters maken het mogelijk om bakkerijreststoffen om te zetten naar hernieuwbare energiebronnen >>
  beko-techniek
  beko-techniek
  Op maat oplossingen voor uw bakkerij!
  Beko Techniek | WP op-maat-oplossingen
  Op maat oplossingen voor uw bakkerij!
  WP oplossingen voor kneden, grootbrood, kleinbrood & bakken >>
  beko-techniek
  beko-techniek