Meet & Greet met Robèrt van Beckhoven

25 november 2017 |

Meet & Greet met Robèrt door de ogen van Lars van de Ven, nieuw verkoopadviseur van Beko Techniek:

Met koffie, zelfgemaakte bonbons en koek zijn afgelopen zaterdag de genodigden van de “Meet & Greet met Robèrt van Beckhoven” hartelijk ontvangen in Kafé van Leer; de genodigden zijn allen prijswinnaars van de voorinschrijfactie van het boek “Brood” eerder dit jaar. Om 12 uur stond een goed gevulde Bourgondische tafel met zeer luxe broodsoorten en beleg, verse sappen, zelf gemaakte confituren en koffie gereed. Sommige bakkers zijn direct vanuit hun nachtelijke werkzaamheden in de bakkerij naar Oisterwijk gereden om de Meet & Greet bij te wonen, dus een lekkere lunch na een lange werknacht was meer dan welkom. De winnende bakkers praten vol trots over hun bakkerijen en over de naderende drukke najaarsperiode. Een gezellig samenzijn. Robèrt informeert regelmatig of alles naar wens is.



Na de lunch vertelt Robèrt enthousiast over zijn geschiedenis, successen en titels en over zijn mooie bedrijf ‘’Bij Robèrt’’ anno 2017. Naar aanleiding van gestelde vragen door bakkers geeft de meesterbakker diverse tips. Een bezoek aan de cursusruimtes boven in het pand toont mooi ingerichte mini-bakkerijen, waar tientallen cursisten op dat moment bezig zijn met een najaarscursus. Ze maken er speculaas, amandelletters en marsepein figuren. Er nemen wel drieduizend cursisten per jaar deel.



Na het bezoek aan de bovenverdieping vervolgen we onze weg naar de door Beko Techniek ingerichte bakkerij beneden. Hier zijn diverse bakkers druk bezig met “alles zelf te maken”, ook proeven we van al het lekkers. Trots vertelt Robèrt over de diverse unieke grondstoffen die gebruikt worden in zijn producten. Voor een deel van zijn ingrediënten kan Robèrt terecht bij lokale telers en producenten. Zo betrekt hij meel bij de Kerkhovense molen in Oisterwijk en appels bij de lokale teler, maar ingrediënten zoals cacao, vanille en sinaasappels groeien niet in ons klimaat. Daarvoor reist Robèrt de hele wereld over, op zoek naar de allerbeste kwaliteit.



Na het bezoek aan de bakkerij was er om 15 uur tijd voor een borrel en om wat na te kletsen over deze leuke, maar vooral inspirerende dag. Robèrt heeft sommige bakkers echt wakker geschud, zoals ze zelf zeiden. En …… natuurlijk zijn er boeken gesigneerd en foto’s gemaakt.

We kijken terug op een zeer geslaagde dag bij ‘’Bij Robèrt’’. Allen bedankt.

Lars van de Ven.

Terug naar overzicht