Menu
totaalpartner in business
Machine wijsheid

Machine wijsheid

05 February 2024

Machine wijsheid

Je kent het gezegde: voorkomen is beter dan genezen. Het lijkt misschien cliché, maar als het gaat om het behoud van je bakkerijmachines, is dit meer dan waar. Door goed en grondig schoon te maken en tijdig onderhoud te plegen, geef je niet alleen je portemonnee een zetje, maar draag je ook bij aan een beter milieu.

Paul Maters, Operations Manager bij Beko Techniek, leidt een team van 17 servicemonteurs verspreid over vijf vestigingen in Nederland. Vanuit de nieuwste servicelocatie en werkplaats in Wijchen houdt hij toezicht op de afdelingen serviceplanning, technische dienst, onderdelenmagazijn en logistiek. “Dit zijn de helden áchter de machines, die elke dag de bakkers ondersteunen en ervoor zorgen dat ze door kunnen blijven draaien”, vertelt hij. “Zij schakelen supersnel, daar ben ik trots op! En als een machine het echt laat afweten, zorgen wij indien mogelijk voor een leenmachine. Alles voor de bedrijfszekerheid en continuïteit van de bakker."

Zuinig op je materieel
Die bedrijfszekerheid heb je gedeeltelijk zelf in de hand. De bakkerijmachines hebben veel draaiende onderdelen die aan het einde van dag schoongemaakt moeten worden voor de volgende run. “Dit doe je door alle onderdelen grondig en apart, als dat mogelijk is, schoon te maken. Doe je dit niet, dan blijven meel, bloem en andere grondstoffen achter, wat kan leiden tot stilstand. En dat wil je niet. Want een stilstaande machine leidt tot omzetverlies.”

Bedrijfszekerheid 
“Om bakkers goed van dienst te zijn, hebben we hun bedrijfszekerheid hoog in het vaandel staan”, vertelt Paul verder. “We bieden iedere bakker, klein of groot, een servicecontract aan in een drietal vormen: low, medium en high. Met deze contracten plannen we het onderhoud een jaar vooruit en komen we altijd langs. Naast deze service bieden we ook onderdelenpakketten voor de ondernemers. Dit zijn complete pakketten met essentiële onderdelen voor een specifieke machine, die de bakker op voorraad kan leggen. Hierdoor kunnen onze servicemonteurs nóg sneller schakelen wanneer er een reparatie nodig is. Hiermee voorkom je de soms lange levertijden van onderdelen. Ook dit draagt bij aan de bedrijfszekerheid van de bakker.”

Vraag het onze servicemonteur… 
Komt onze servicemonteur bij je langs voor onderhoud of reparatie, stel dan gerust je vraag over wat je zelf het beste kunt doen op gebied van reiniging en onderhoud. Ook voor tips kun je altijd terecht bij een van de servicemonteurs van Beko Techniek. Stel je vraag via service@beko-techniek.nl

Bron: RISE! | editie februari 2024

Ook interessant om te lezen