Menu
totaalpartner in business

Maak werk van desembroden en onderscheid je!

14 oktober 2021

 

Als veeleisend vakman ben je altijd op zoek naar de beste ingrediënten en innovaties om tot een kwalitatief hoogwaardig en vernieuwend product te komen. De vernieuwde desemketel, de "Tradilevain" van JAC, brengt die innovatie. Als bakker kun je nu heel eenvoudig je eigen desem onderhouden. 

 

Werken met een eigen desem

Elke gepassioneerde bakker kent de waarde van producten op basis van vloeibare desem. Een brood gemaakt met desem heeft vaak meer smaak, aroma, kleur, spekkige kruim, krokantere korst en het blijft langer mals door het hoge waterpercentage in het deeg. Ook zien we een steeds grotere groep consumenten steeds bewuster met voedsel omgaan. Deze groep vindt het belangrijk dat hun brood een zo natuurlijk mogelijk productieproces heeft ondergaan en vrij is van e-nummers. Door gebruik te maken van een eigen desem beantwoord je aan deze wensen.

Waarom een desemtank

Werken met een eigen desem vraagt om discipline. Je streeft naar een constante kwaliteit van het eindproduct, belangrijk hiervoor is dat er geen schommelingen zijn in je desembereidingsproces. De Tradilevain desemtank helpt om het gebruik van desem in jouw bakkerij efficiënt en beheersbaar te maken.

Unieke kenmerken

De desemtank is volledig uitgevoerd in RVS. De automixfunctie zorgt ervoor dat desem niet onnodig wordt gemengd, hetgeen de desemkwaliteit ten goede komt. Ook de snelheid van het roerwerk wordt automatische aangepast aan de in de tank aanwezige hoeveelheid desem, zodat de desem niet beschadigt. De Tradilevain is uitgevoerd met een anti-overloopsysteem. Tevens waarschuwt het als het niveau te laag is, zodat er altijd voldoende moederdesem overblijft om door te kunnen starten. De Tradilevain is voorzien van het Thermasoft-systeem, dat ervoor zorgt dat de ketel langzaam opwarmt en koelt. Heel handig als je water of bloem temperatuur afwijkt. De desem rijpt onder een stabiele condities.

Uitvoering

De desemtank kent drie modellen: de TL40, TL110 en de TL270 . De TL110 en de TL270 kunnen uitgevoerd worden met een weegsysteem, voor het eenvoudig uitnemen van de gewenste hoeveelheid (gewicht) desem uit de tank.


Meer weten over de desemketels van JAC?

Neem dan contact op met een van onze verkoopadviseurs 
of bel met 024 648 62 88
of stuur een e-mail naar bg@beko-techniek.nl

 

Ook interessant om te lezen

  Beko Techniek en VoorDeeg introduceren Voortissimo
  Beko Techniek | Voortissimo
  Beko Techniek en VoorDeeg introduceren Voortissimo
  Voortissimo® is een nieuw concept voor de bereiding van unieke broodproducten op basis van verschillende soorten voordegen.
  beko-techniek
  Bakkerij Scholtes en Bakkerij De Visser over de ROTOTHERM
  Beko Techniek | Haarlemse Bakker
  Bakkerij Scholtes en Bakkerij De Visser over de ROTOTHERM
  Erwin Scholtes en Pieter de Visser zijn overtuigd met de ROTOTHERM de juiste keuze voor de toekomst gemaakt te hebben.
  beko-techniek
  beko-techniek
  De perfecte desem
  Beko Techniek | Desemtank
  De perfecte desem
  Het gebruik van desem in de bakkerij is niet meer weg te denken. Lees hier de ervaringen van Wesley Ammerlaan
  beko-techniek
  beko-techniek