Menu
totaalpartner in business
Hoe krijg jij je reuseables schoon?

Hoe krijg jij je reuseables schoon?

28 November 2023

Vanaf 1 juli 2023 is het niet meer toegestaan om gratis plastic of plastic-bevattende wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen te verstrekken voor consumptie onderweg, bij afhalen of bezorgen. Tegen betaling van een vergoeding is dit wel mogelijk. Het is verplicht om ‘herbruikbare‘ bekers en maaltijdverpakkingen aan te bieden of de klant de mogelijkheid te bieden om zijn eigen beker of verpakking mee te nemen. Uiteraard blijft het mogelijk om gratis bekers en maaltijdverpakkingen zonder plastic aan te bieden voor onderweg, maaltijdbezorging en afhalen. 

Vanaf 1 januari 2024 worden de regels uitgebreid voor 'consumptie ter plaatse'. Vanaf dat moment is het niet meer toegestaan om plastic wegwerpbekers en -voedselverpakkingen voor eenmalig gebruik aan te bieden voor 'consumptie ter plaatse' zoals in coffeecorners, horecagelegenheden, bedrijfskantines en bij evenementen. Ook niet tegen bijbetaling.  Al de herbruikbare bekers en andere reuseables moeten natuurlijk perfect schoon maar ook droog gemaakt worden. Lees verder en kom erachter hoe we je kunnen helpen om aan deze nieuwe wetgeving te voldoen.

Hobart oplossingen

Wat zijn de key factoren voor het behalen van een goed wasresultaat? Slimme technologie en de juiste apparatuur. Met de onderstaande oplossingen van Hobart kun je eenvoudig jouw herbruikbare bekers en reusables reinigen en drogen. Altijd een optimale hygiëne.

Oplossing voor bekers reinigen en drogen in een voorlader:

PREMAX FP met ingebouwde TOP-DRY droger, welke uniek is in de markt.
+ Wasrek voor herbruikbare kunststof bekers - 25 bekers per wasbeurt
+ Insert voor deksels - 16 deksels per wasbeurt
+ HYLINE  naglansmiddel voor kunststof HLP-7000

Lees meer over deze vaatwasmachine.

Oplossing voor kunststof bekers reinigen en drogen met een externe additionele droogtunnel:

Kunststof bekers en andere reusables drogen niet zo goed als porselein of ander aardewerk, maar 100% droging is essentieel voor een optimale hygiëne. Dankzij een uitbreiding van een externe droging op je HOBART vaatwasmachine garandeer je optimale reiniging én droging van kunststof bekers. De externe droger is klaar binnen 120 seconden en kan toegevoegd worden aan voorladers van HOBART. Bekijk de voorlader PROFI UXA hier.

 

Herbruikbare bekers 

In het assortiment van Beko Verpakkingen zijn de juiste herbruikbare bekers en andere reuseables opgenomen die je mee kunt geven voor koffie onderweg of voor consumptie ter plaatse. Er is gekozen voor herbruikbare koffiebekers die lang meegaan, handig zijn in gebruik en natuurlijk voldoen aan de nieuwe wetgeving voor single use en wegwerpbekers. Eenvoudig te reinigen met Hobart PREMAX FP met ingebouwde TOP-DRY droger of Hobart PROFI UXA met externe droger. Geef je klanten een herbruikbare beker mee en verzamel deze zelf in voor een duurzame wereld. Onderstaand enkele alternatieven, voor meer informatie rondom de SUP-wetgeving of het assortiment klik hier.


 

Haal meer uit jouw onderneming samen met Beko Koffie!

Beko Koffie biedt advies op maat over hoe jij koffie het beste als middel kunt inzetten om meer omzet te genereren. Beko Koffie is een concept van alle Beko-bedrijven en kan jou verder helpen om de lekkerste koffies en extra’s te serveren aan klanten. Denk aan koffiemachines waarmee je direct kunt beginnen met to-go koffie. Naast ons brede assortiment aan koffie, thee & toebehoren biedt Beko Koffie ook inspiratiesessies aan om het perfecte koffiepakket samen te stellen voor jouw winkel of lunchroom. Wil je meer bieden aan je klanten en starten met koffie? Check de Beko Koffie inspiratie!

 

Wat betekent dit voor jou?


Voor specifieke vragen over de SUP-wetgeving kun je terecht bij Afvalbeheer@Beko-verpakkingen.nl

 

Ook interessant om te lezen