Menu
totaalpartner in business

Hoe geef jij je chocolade vorm?

13 juli 2021

Met de chocoladevormen van Chocolate World beschikken wij over het grootste assortiment ter wereld.

Chocolate World is al meer dan 30 jaar dé marktleider in het vervaardigen van topkwaliteit polycarbonaat chocoladevormen, voor zowel artisanale als industriële toepassingen. Onlangs hebben we het assortiment chocoladevormen fors uitgebreid in onze webshop bakkerijgereedschap.nl . De meest gangbare vormen liggen op voorraad, waaronder het altijd populaire alfabet en de cijfers van 0 tot 9. Maar ook een groot assortiment met de meest uiteenlopende bonbonvormen is snel leverbaar.

              


Binnen het chocoladeassortiment van Chocolate World zijn er verschillende type vormen beschikbaar:

Kadervormen
De grootste categorie binnen het assortiment bestaat uit kadervormen. Kadervormen zijn leverbaar als enkel of dubbele mal. Dit staat altijd duidelijk aangegeven bij de specificaties. Voor dubbele kadervormen dient u altijd twee helften te bestellen. Bovendien is het zeer belangrijk om tegelijkertijd een centreerpen en klemmen te bestellen. Dit vindt u bij de desbetreffende vorm onder "Accessoires en Ideeën".

Magneetvormen
Een magneetvorm bestaat uit 2 aparte delen: een polycarbonaat kader met ingewerkte magneten en een uitneembare metalen bodemplaat. Tussen het kader en de bodemplaat komt een apart verkrijgbare/te bestellen transfer te liggen. De transfer is voorzien van gekleurde cacaoboter en/of is met eetbare inkt bedrukt. Na het plaatsen van de transfer wordt de bodemplaat weer op het kader geklikt. De vorm wordt afgesloten en de transfer blijft stevig op z’n plaats, dankzij krachtige magneten. De magneetvorm is nu klaar om gevuld te worden met getempereerde chocolade. Tijdens het afkoelen van de chocolade zal de bedrukking op de transfer zich hechten aan de chocolade. In een mum van tijd tovert u zo de origineelste pralines tevoorschijn. Klik hier voor een overzicht van transfers en hier voor chocolademagneetvormen.

          

Holgoedvormen

Met holgoedvormen creëert u echte spektakelstukken van formaat. Zoals mooie gevulde eierschalen, gereedschapsets, haasjes of een pump voor Moederdag. Bekijk hier de holgoedvormen. Sommige holgoedvormen werken met magneten, sommige met klemmen. Dit staat steeds aangegeven bij "Accessoires en Ideeën".

Chef's signature

Elk jaar brengt Chocolate World nieuwe chocoladevormen uit. Veel ervan zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de meest vooraanstaande chefs uit de patisserie- en chocoladewereld. Dit jaar zijn Jack Ralph en Yassine Lamjarred uitgenodigd om mee te denken over de vormgeving van nieuwe mallen, in combinatie met originele recepten en ideeën. Bekijk de vormen hier, compleet met schitterende foto’s. Een bron van inspiratie en must-have als fan van en kunstenaar met chocolade!

 

 

 

 

Ook interessant om te lezen

  Maak werk van desembroden en onderscheid je!
  Beko Techniek | Desembroden
  Maak werk van desembroden en onderscheid je!
  Werken met een eigen natuurlijke desem geeft je brood extra onderscheidend vermogen.
  beko-techniek
  beko-techniek
  Nieuwe catalogus chocoladevormen
  Chocolate World
  Nieuwe catalogus chocoladevormen
  De nieuwe catalogus 2022 chocoladevormen van Chocolate World is uit. Lees er hier alles over..
  beko-techniek
  beko-techniek
  Bent u klaar voor het chocolade hoogseizoen?
  Beko Techniek | Combideals
  Bent u klaar voor het chocolade hoogseizoen?
  Combineer en profiteer van het prijsvoordeel en haal alles uit het chocoladeseizoen!
  beko-techniek
  chocolade-compleet