Menu
totaalpartner in business

Hoba bandsnijmachine

24 mei 2022

Ruim twintig jaar geleden introduceerde Hoba de bandsnijmachine Holly Slicer. Vervolgens heeft Hoba de bandsnijmachine continu doorontwikkeld. Dit maakt dat Hoba nu wereldwijd marktleider is in bandsnijmachines. De meest populaire bandsnijmachine is toch wel de Holly Slicer HSA-55. Een volautomatische broodsnijmachine met een capaciteit van 35 broden per minuut. Geschikt voor diverse soorten brood en te gebruiken als semi- of volautomatische lijn.

 

 

Snijtechniek

Onder een hoek geplaatste continu roterende bandmessen zorgen ervoor dat broden soepel door de messen worden getrokken, zodanig dat deze niet in elkaar wordt gedrukt worden. Op deze manier wordt een optimaal snijresultaat behaald. Geharde pennenblokken zorgen voor een gelijke snededikte van het brood. Daarnaast is het mogelijk om verschillende snedediktes te leveren op de snijmachine. Deuren en afneembare kappen zorgen ervoor dat de machine grondig en veilig gereinigd kan worden en goed toegankelijk is voor onderhoud en voor het wisselen van de messen. Door de jaren heen zijn er steeds kleine aanpassingen gedaan aan het ontwerp, maar nu was het tijd om de snijmachine in z’n geheel nieuw vorm te geven. Aan het snijmechanisme is niets veranderd, maar tegenwoordig worden er steeds hogere eisen gesteld aan de veiligheid en hygiëne. Dit was dan ook de voornaamste aanleiding voor de ‘make over’: het verbeteren van de veiligheid en de mogelijkheid om de machine eenvoudig schoon te maken en schoon te kunnen houden.

Hygiëne

De Holly Slicer is aan de binnenzijde zodanig aangepast dat er nauwelijks nog horizontale vlakken aanwezig zijn en ook de motor afgeschermd. Beide aanpassingen voorkomen dat er kruimels blijven liggen in de machine. Het overgrote deel van de kruimels wordt opgevangen in de kruimelbak aan de uitvoerzijde, die gemakkelijk te legen is. Bij het nieuwe ontwerp kunnen niet alleen de zijdeuren geopend worden, maar ook de kappen aan de in- en uitvoerzijde. Aan de uitvoerzijde wordt het zelfs vergemakkelijkt door gasveren. Daarnaast is de machine ook voorzien van een lexaan ruitje waardoor de binnenkant van de machine zichtbaar is, zonder de deuren te hoeven openen.

Veiligheid

Ook het beveiligingssysteem van de snijmachine heeft een upgrade gehad. De deuren waren eerst beveiligd met een speciaal slot met sleutel, hetgeen bij de nieuwe versie ontbreekt. Zo is het onmogelijk geworden om de deuren tijdens de productie te openen. Na uitschakeling van de machine kunnen de deuren pas geopend worden wanneer de messen volledig tot stilstand zijn gekomen. Ook de beschermkappen aan de in- en uitvoerzijde van de machine verlengd waardoor de kans op eventuele ongelukken nog kleiner is geworden.


Ook interessant om te lezen

  Kennismaken met Wiesheu E3?
  Beko Techniek | WIESHEU E3
  Kennismaken met Wiesheu E3?
  Nieuwe energiezuinige heteluchtoven van Wiesheu, dé E3 >>
  beko-techniek
  beko-techniek
  Nieuw adres Beko Techniek - Wijchen_kopie
  BEKO TECHNIEK | NIEUW ADRES
  Nieuw adres Beko Techniek - Wijchen_kopie
  Yes! Je kunt je vanaf nú aanmelden voor de Beko Najaarsdagen op 18 & 19 september. Vul hier het registratieformulier in >>
  beko-techniek
  beko-techniek
  Spannend, maar goed verlopen
  BEKO TECHNIEK | BAKKER VRIES
  Spannend, maar goed verlopen
  Zo’n 1.200 a 1.400 Limburgse vlaaien komen er wekelijks uit de steenoven van Bakker Vries in Weert >>
  beko-techniek
  beko-techniek