Menu
totaalpartner in business

Henri van Geffen geniet van geruisloze planeetmenger

28 november 2019
De Amsterdamse banketbakker Henri van Geffen heeft niet veel met social media. Wel kijkt hij regelmatig naar 24Kitchen. “Dan weet je wat er leeft onder consumenten op het gebied van smaak en ingrediënten.” In zijn banketbakkerij heeft hij onlangs een tweede planeetmenger geplaatst, geleverd door Beko Techniek. Helemaal klaar voor een mooi assortiment!

door Linda van ’t Land

In de vitrine van Banketbakkerij Damman aan het Hoofddorpplein in Amsterdam staan de moorkoppen, bananensoezen en hazelino’s gebroederlijk naast de cheesecake en de worteltaart. “Wij bieden een mix van klassieke banketbakkersproducten en modern gebak”, aldus Henri van Geffen. Samen met zijn vrouw Agnes is hij al zeventien jaar eigenaar van de banketbakkerij, die kort na de Tweede Wereldoorlog door de familie Damman werd opgericht. “We hebben daar ook het publiek voor. De buurt verjongt en vraagt om nieuwe producten. Dat betekent goed luisteren naar je klant en af en toe zelf wat uitproberen. Tegelijkertijd komen ook jongeren juist nog voor een mokkapunt naar de banketbakker.”

De Amsterdamse banketbakker staat bekend om zijn saucijzenbroodjes, appelmeisjes en chocoladebollen. Ook verjaardagstaarten en gelegenheidstaarten zijn populair. “We maken heel veel taarten op maat, liefst in persoonlijk overleg met onze klanten”, aldus Henri. “Natuurlijk kun je onze producten ook online in onze webshop bestellen. Maar als je echt iets bijzonders wilt, kun je het beste even langs komen. Dan bespreken wij de wensen en weten we over en weer exact wat de bedoeling is.” Bijna de helft van alle bestellingen wordt bezorgd, vaak door Henri zelf. “Ik rijd door heel Amsterdam-Zuid, de Bijlmer en Amstelveen. Een taart kan wat ons betreft dus vrijwel ieder formaat krijgen, maar moet wel goed te transporteren zijn.”

Bear | Varimixer planeetmenger
Hoewel er wellicht minder getrakteerd wordt dan vroeger en de vraag naar traditionele slagroomtaarten afneemt, vindt Henri de markt stabiel. Sterker nog: onlangs ontstond de behoefte aan een tweede planeetmenger om efficiënter te kunnen werken in de bakkerij. “Aan de ene kant van onze bakkerij maken we het beslag en diverse halffabrikaten; aan de andere kant verzorgen we vullingen, crème en chocoladewerk. We hebben nu aan beide kanten een planeetmenger staan, zodat de bakkers niet op elkaar hoeven te wachten en elkaar bovendien niet langer in de weg lopen.”

Henri kiest voor een Bear | Varimixer Kodiak planeetmenger, het tafelmodel kwaliteitsmixer van twintig liter. “Deze gebruiken we in onze bakkerij nu specifiek om crème te draaien, bijvoorbeeld voor taarten, gebakjes en chocoladetruffels. De planeetmenger geeft een mooie opslag, is gemakkelijk in gebruik en heel goed schoon te maken. Bovendien is hij vrijwel geruisloos. In alle drukte van de dag is dat ook wel heel plezierig!”

Samenwerking met Beko
De planeetmenger is afgelopen voorjaar aangeschaft bij Beko Techniek. De keuze voor die leverancier was voor Henri van Geffen een uitgemaakte zaak. “Wij kopen al onze machines bij Beko Techniek en dat bevalt iedere keer weer uitstekend. Ze zorgen voor een goede service en voor kwalitatieve, betrouwbare machines. Dan ga ik niet lopen shoppen voor de allerlaagste prijs. Het is een kwestie van gunnen.”

Beko is sowieso kind aan huis bij de banketbakkerij in Amsterdam. Van werkschoenen tot bakkerijgrondstoffen en van kleine gereedschappen tot bakkerijmachines: alles wordt bij Beko besteld en tweemaal per week keurig bij de bakkerij afgeleverd. “Het is fijn om een vertrouwde leverancier te hebben”, vindt Henri. “Dan kan ik mij volledig op mijn werk richten en hoef voor ondersteuning op welk gebied dan ook nooit lang te zoeken.”

Ook interessant om te lezen

  Vers fruitgebak en afdekgelei
  Beko Techniek
  Vers fruitgebak en afdekgelei
  Het afwerken van je fruitgebak met afdekgelei geeft je product extra glans en het zorgt ervoor dat je fruit niet uitdroogt.
  beko techniek
  beko groothandel
  Goed kneden is de basis van je product
  Beko Techniek
  Goed kneden is de basis van je product
  Wat Hans Voordijk betreft, mag het de hele zomer voor in de twintig graden celsius zijn. mooi genoeg om naar Zeeland te trekken, maar niet zo warm dat mensen de hele dag op het strand liggen. wie de Zeeuwse stadjes intrekt, stuit namelijk al gauw op een filiaal van Den Soeten Inval: bakkerswinkels waar kwaliteit, óók op het gebied van techniek, hoog in het vaandel staat.
  beko techniek
  Onbezorgd oliebollen bakken
  Beko Techniek
  Onbezorgd oliebollen bakken
  De herfst is begonnen en de donkere dagen naderen. Belangrijke maanden voor u als warme bakker, uw winkel ligt vol met unieke najaarsproducten. Oliebollen is zo’n product waar we in Nederland dol op zijn en zeker niet alleen met oud en nieuw. Veel bakkers beginnen al veel eerder met het bakken van proefoliebolletjes, zodat klanten weten dat ze bij u terecht kunnen voor oliebollen, niet alleen op 31 december.
  beko techniek