Menu
totaalpartner in business
Exclusieve samenwerking tussen Circ en Beko Techniek

Exclusieve samenwerking tussen Circ en Beko Techniek

21 May 2024

Beko Techniek en Circ lanceren samenwerking voor duurzame energieoplossingen in de bakkerijbranche.

Beko Techniek, vooraanstaand leverancier van technische oplossingen in de bakkerijbranche, en Circ, een innovatief bedrijf gespecialiseerd in biotransformers, hebben hun krachten gebundeld in een exclusieve samenwerking. Deze samenwerking is gericht op het implementeren van Circ's biovergisters en verduurzaming van de branche. De biovergisters maken het mogelijk om bakkerijreststoffen om te zetten naar hernieuwbare energiebronnen, zoals biogas, dat kan worden ingezet voor het verwarmen van bakkerijovens of omgezet worden in elektriciteit.

Circ, gevestigd in Houten, is pionier in de ontwikkeling van biotransformers die efficiënt biogas en biowater produceren uit bakkerijreststoffen. Deze technologie biedt een dubbele winst: het vermindert het afvalprobleem en creëert tegelijkertijd een duurzame energiebron. "Deze samenwerking met Beko Techniek stelt ons in staat om een significante impact te hebben op de verduurzaming van de bakkerijbranche," zegt Spencer Schols, CEO van Circ. Richard Guldemundt, commercieel  manager van Beko Techniek, voegt toe: "Door onze samenwerking met Circ kunnen wij onze klanten innovatieve oplossingen bieden die niet alleen economisch voordelig zijn, maar ook de ecologische voetafdruk van hun operaties verminderen.

Het gebruik van biogas voor bakkerijovens of het omzetten naar elektriciteit is een praktische toepassing van circulaire economie principes die wij actief willen bevorderen. Enerzijds vanuit een intrinsieke overtuiging en anderzijds naadloos passend binnen het bredere duurzaamheidskader waar we vanuit de Europese richtlijn CSRD vanaf 2025 mee te maken krijgen. Kenmerkend in deze Europese richtlijn is dat het er niet meer alleen om gaat hoe duurzaam je zelf onderneemt, maar vooral ook wat je impact in de up- en downstream keten is.” Kortom, hiermee is de samenwerking tussen Beko Techniek en Circ een voorbeeld van hoe technische innovaties en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan om de bakkerijbranche naar een duurzamere toekomst te leiden.

Voor meer informatie over deze samenwerking of verdere vragen, kun je contact opnemen met Richard Guldemundt via r.guldemundt@beko-techniek.nl

Ook interessant om te lezen

  Assortimentsuitbreiding met XpressChef
  BEKO TECHNIEK | XpressChef™
  Assortimentsuitbreiding met XpressChef
  High speed ovens voor supersnelle bereiding van producten voor lunchroom of to-go >>
  beko-techniek
  beko-techniek
  Op maat oplossingen voor uw bakkerij!
  Beko Techniek | WP op-maat-oplossingen
  Op maat oplossingen voor uw bakkerij!
  WP oplossingen voor kneden, grootbrood, kleinbrood & bakken >>
  beko-techniek
  beko-techniek
  FRITSCH ROLLFIX INRUILACTIE
  BEKO TECHNIEk | FRITSCH INRUILACTIE
  FRITSCH ROLLFIX INRUILACTIE
  Hoge inruilkorting voor jouw uitrolmachine bij aanschaf nieuwe FRITSCH ROLLFIX >>
  beko-techniek
  beko-techniek