Menu
totaalpartner in business
Een borstel in iedere kleur

Een borstel in iedere kleur

24 January 2022

Ga voor een schone zaak (zowel voor als achter de toonbank) en kies voor de premium schoonmaakartikelen van FBK Denmark.

 

Deens design

FBK (Fyens Børste & Kostefabrik) Denmark is een Deense fabrikant die zich specialiseert in hoogwaardig hygiënisch borstelwerk voor de foodbranche, waaronder meelborstels, vloertrekkers en bezems, emmers en stofblikken. Op zowel bakkerijgereedschap.nl als beko-groothandel.nl biedt Beko Techniek de keuze uit maar liefst 130 soorten, allemaal gemaakt in Europa. “Dat is niet alleen duurzamer, maar hierdoor kan Beko Techniek áltijd leveren”, vertelt Jack Neeleman, oprichter van Hygiëne Products.

 

Ergonomisch en gebruiksvriendelijk

Borstelharen die loslaten en in je producten terechtkomen? Dat probleem heb je met de borstels en vegers van FBK gelukkig niet. “De vezels zitten met rvs-krammen in het borstelblok verankerd, die laten nooit los”, vertelt Jack. De vegers, schrobbers en borstels van FBK zijn allemaal HACCP-gecertificeerd en liggen goed in de hand. Plus: de stelen hebben de juiste lengte. Jack: “Dat weten velen niet, maar de steel van een bezem moet tot je kin komen. Zo voorkom je rugklachten, wat op de langere termijn zorgt voor minder uitval van personeel.”

 

Geen kruisbesmetting

De borstels - maar ook alle emmers, stofblikken en stelen - komen in 11 verschillende kleuren, waarvan de 5 meest verkochte verkrijgbaar zijn in de webshop bakkerijgereedschap.nl en beko-groothandel.nl. Door te werken met verschillende kleuren kun je binnen de bakkerij voor ieder (werkbank)niveau, afdeling of productgroep een eigen kleur gebruiken. Zo voorkom je kruisbesmetting in de bakkerij. “Precies zoals je dat gewend bent van snijplanken”, vertelt Jack. “Gebruik bijvoorbeeld witte schrobbers en vegers voor de vloer, blauwe meelborstels en vegers (meest populaire kleur) voor de werkbanken en geel voor opslagruimtes. Dan blijft het overzichtelijk en de hygiëne gewaarborgd.”

 

Twee borstels ineen

Ieder type borstel heeft zijn eigen functie. De (meel)vegers zijn voorzien van lange en zachte borstelharen, waardoor meel, bloem of fijnstof goed opgeveegd kan worden. De schrobbers zijn voorzien van korte, harde haren, die het vet van de vloer met de grootste precisie los borstelen. “We hebben ook borstels met een kromming erin, waardoor je gemakkelijk in de hoeken en onder machines komt”, vertelt Jack. “Een bestseller is de ‘combi-veger’. Van deze veger zijn de voorste vezels hard en de achterste vezels (in de kleur van het borstelblok) zacht. Op die manier hoef je maar één keer te vegen.”


Tip

Omdat vegers bacteriehaarden zijn, doe je er goed aan ze frequent in de vaatwasmachine te reinigen. Alle FBK Denmark borstels zijn vaatwasserbestendig.

 

Informatie

 

Heb je extra advies nodig? Mail je vraag naar: bg@beko-techniek.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Bekijk << hier >> het gehele assortiment op bakkerijgereedschap.nl

 

Klant en of lid bij Beko Groothandel? Bekijk dan <<hier>> het gehele assortiment op Beko-Groothandel.nl


Lees ook het artikel: << Opgeruimd staat netjes>>

 

Ook interessant om te lezen

  Exclusieve samenwerking tussen Circ en Beko Techniek
  BEKO TECHNIEK | CIRC
  Exclusieve samenwerking tussen Circ en Beko Techniek
  Circ's biovergisters maken het mogelijk om bakkerijreststoffen om te zetten naar hernieuwbare energiebronnen >>
  beko-techniek
  beko-techniek
  Op maat oplossingen voor uw bakkerij!
  Beko Techniek | WP op-maat-oplossingen
  Op maat oplossingen voor uw bakkerij!
  WP oplossingen voor kneden, grootbrood, kleinbrood & bakken >>
  beko-techniek
  beko-techniek
  Zonnige voorjaarsaanbiedingen
  BEKO TECHNIEK | VOORSAANBIEDINGEN
  Zonnige voorjaarsaanbiedingen
  Apparatuur voor MENGEN, KOELEN, SLAGROOM & GELEI tegen actieprijzen! >>
  beko-techniek
  beko-techniek