Menu
totaalpartner in business

Coronavirus en preventie

14 augustus 2020
 • Wat kan Beko Techniek voor u doen? 


Beko Techniek heeft een ruim assortiment desinfectiemiddelen om u te helpen bij het uitvoeren van de preventierichtlijnen van het RIVM. Het aanbod varieert van desinfectievloeistoffen, reinigingsmateriaal, desinfectiezuilen tot waarschuwingsborden. Beko Techniek doet er alles aan om het Coronavirus onder controle te houden bij onszelf, maar ook bij u.

Bekijk ons assortiment en help verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Ook al zijn wij klaar met het Coronavirus, het Coronavirus is niet klaar met ons. Samen houden we het Coronavirus onder controle.

Bij aanschaf van een artikel uit ons 'corona assortiment' ontvangt u nu nog eens 5% extra korting! Gebruik hiervoor de couponcode: corona


 • Coronavirus
  Wettelijk zijn werkgevers verplicht om te zorgen voor een veilige en gezonde werkplek. Het Coronavirus kan gezien worden als een aan het werk verbonden risico en dient dus in kaart te worden gebracht. Ook voor de ondernemingsraad is het van belang dat de mogelijk nadelige gevolgen als gevolg van het Coronavirus voor personeel en continuïteit van de onderneming zoveel mogelijk beperkt worden.

  Informatieplicht 
  Werknemers moeten door de werkgever worden geïnformeerd over de mogelijke gevolgen van het Coronavirus voor de werkzaamheden. Blijft de benodigde duidelijkheid uit, dan kan de ondernemingsraad aandringen op een informatieronde. Als er sprake is van een verhoogd risico om besmet te raken moeten werknemers daarvan op de hoogte worden gebracht. De werkgever kan in overleg met bijvoorbeeld de afdeling HR | afdeling Personeel, de ondernemingsraad en de preventiemedewerker maatregelen afspreken, bijvoorbeeld met betrekking tot contacten, werkplek en hygiënevoorschriften. Eventueel na raadpleging van een bedrijfsarts of de GGD moet werknemers verteld worden wat er van hen wordt verwacht. Van werknemers mag worden verwacht dat ze bijdragen aan de beperking van de risico’s en hierin eigen verantwoordelijkheid betrachten.

  Maatregelen
  Uitgaande van de verplichting dat de werkgever moet zorgen voor een veilige werkplek, is het van belang dat de werkgever zorgt voor beschermingsmiddelen en een op Coronavirus aangepaste werkomgeving als werknemers zich in een omgeving bevinden waar kans is op besmetting. De grootte van de kans op besmetting verschilt per sector. In overleg met het personeel kunnen werkgevers maatregelen nemen om het aantal contactmomenten te verminderen, door bijvoorbeeld een personeelsfeest af te gelasten, vergaderingen uit te stellen, kantinetijden te variëren en instructie uit te vaardigen voor digitaal vergaderen. Sommige bedrijven stellen desinfecterende handgel beschikbaar, vragen medewerkers toetsenborden vaker te reinigen of adviseren zo min mogelijk handen te schudden. Mondkapjes verstrekken is volgens richtlijnen niet nodig, wel adviseert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) speciale mondkapjes voor medisch personeel. Het RIVM adviseert geen speciale maatregelen voor de werkvloer, anders dan de algemene voorzorgsmaatregelen: was handen regelmatig met water en zeep, gebruik eventueel een desinfecterende handgel op basis van alcohol, hoest en nies in de binnenkant van de elleboog en gebruik papieren zakdoekjes die na gebruik in een afgesloten afvalbak moeten worden gegooid.  Preventie
  • Werk thuis als dat mogelijk is.
  • Beperk het aantal contactmomenten.
  • Houdt minstens 1,5 meter afstand tot anderen.
  • Vermijd plekken waar het druk kan zijn.
  • Was veel vaker dan normaal goed je handen.

• Gebruik ook desinfecterende gel.
• Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
• Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die meteen weg.
• Zo min mogelijk uw gezicht aanraken.
• Geen handen schudden.
• Voor werkgevers:
   Verstrek feitelijke informatie aan personeel (volg hiervoor de richtlijnen op
   website van het RIVM).
• Voor werknemers:
   Blijf alert op berichtgeving van de overheid. Op de site van het RIVM vindt u
   de laatste stand van zaken.

Wat kan Beko Techniek voor u doen? 
Beko Techniek heeft een ruim assortiment desinfectiemiddelen om u te helpen bij het uitvoeren van de preventierichtlijnen van het RIVM.  Het aanbod varieert van desinfectievloeistoffen, reinigingsmateriaal, desinfectiezuilen tot waarschuwingsborden. Beko Techniek doet er alles aan om het Coronavirus onder controle te houden bij onszelf, maar ook bij u.

Bekijk ons assortiment en help verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Ook al zijn wij klaar met het Coronavirus, het Coronavirus is niet klaar met ons. Samen houden we het Coronavirus onder controle.

Bij aanschaf van een artikel uit ons 'desinfectieassortiment' ontvangt u nu nog eens 5% extra korting! Gebruik hiervoor de couponcode: corona
 

Bronnen: Bakkerswereld en Beko Techniek

Ook interessant om te lezen

  Combideals 2022-2023 Chocolate World
  BEKO TECHNIEK | COMBIDEALS CHOCOLATE WORLD
  Combideals 2022-2023 Chocolate World
  Complete chocoladelijnen en losse chocolademachines in Combideals! Profiteer nu! >>
  beko-techniek
  beko-techniek
  Showroomopruiming 2022
  BEKO TECHNIEK | SHOWROOMOPRUIMING
  Showroomopruiming 2022
  Sterk afgeprijsde bakkerijmachines! Uit voorraad leverbaar! Dagelijkse update! Profiteer nu! >>
  beko-techniek
  beko-techniek
  Ervaringsdeskundigen aan het woord
  BEKO TECHNIEK | ARTIKEL BAKKERS IN BEDRIJF
  Ervaringsdeskundigen aan het woord
  Het werk lichter maken, efficiënter produceren, besparen op energie. De belangrijkste redenen voor bakkers om te investeren >>
  beko-techniek
  beko-techniek