Menu
totaalpartner in business

Baktec houd het cool

31 mei 2022

Of het nu hartje winter is of een hele warme zomer, een optimale deegtemperatuur blijft van het grootste belang. Je wilt immers het héle jaar dezelfde kwaliteit brood bakken. Dan moet je blind kunnen vertrouwen op betrouwbare waterkoel-, meng- en doseerapparatuur, zoals die van Baktec.

Nederlands fabrikaat
Al meer dan 40 jaar levert Baktec ijswaterkoelers en watermeng en -doseermachines aan bakkers over de gehele wereld. Bij dit Nederlandse bedrijf staan betrouwbaarheid, vakmanschap en innovatie hoog in het vaandel. Baktec ontwikkelt, produceert en levert de meest moderne koel- en doseerapparatuur, op basis van de allernieuwste inzichten, en voorzien van de nieuwste onderdelen en software. Vrij uniek is dat alle machines in Nederland worden geproduceerd; doorgaans komt dit soort apparatuur uit het buitenland! Het partnership tussen Baktec en Beko Techniek kent ondertussen een jarenlange geschiedenis van fijne en betrouwbare samenwerking om u als bakker gezamenlijk zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Hoe wordt het water gekoeld?
In een ijswaterkoeler, zoals de Baktec BKL ICE, wordt normaal leidingwater door een spiraal in een bad van ijs gekoeld. Het ijskoude water is "stand-by" zodat je altijd snel over koud water in je bakkerij kunt beschikken. Dit garandeert dat je, ook bij warm weer, het kneedproces perfect onder controle kunt houden. Het gekoelde water gaat daarna naar een watermengapparaat, waarbij het met water (uit de kraan of een boiler) gemengd wordt totdat de juiste temperatuur bereikt is. Vervolgens wordt het gemengde hygiënische en voedselveilige water via een volledig afgesloten systeem in je deegkuip met grondstoffen gedoseerd..

Accuraat en betrouwbaar
De digitale B3 Univers heeft drie ingangen om volledig automatisch warm, koud en gekoeld water te mengen. Je hebt alle watertemperaturen het hele jaar door tot je beschikking en hoeft niet eenmaal per jaar te wisselen, hetgeen bij doseerapparatuur met twee ingangen wel het geval is. Een hoogst betrouwbaar systeem...het bereikt de gewenste doseertemperatuur binnen enkele seconden met een maximale afwijking van 0,4°C graden!
De BKL ICE wordt stekkerklaar geleverd in een van de drie modellen: 200 ICE IMS, ICE Heavy Duty (met een grotere capaciteit) of ICE DUO. Elke ijswaterkoeler is uitgevoerd met een slimme sensor, waarmee de controle over opbouw en continuïteit van het ijs in de koeler wordt geregeld.

Meer informatie?
Bekijk hier het brede Baktec assortiment waterkoelers en -mengers of raadpleeg een van onze verkoopadviseurs.


 
Ook interessant om te lezen

  Producten overtrekken met chocolade of suiker?
  Beko Techniek | drageermachines
  Producten overtrekken met chocolade of suiker?
  Drageermachines.....een perfecte hulp in uw chocoladeatelier. Voor het overtrekken van producten met chocolade of suiker >>
  beko-techniek
  beko-techniek
  Zonnige Zomeracties op bakkerijgereedschap.nl
  Bakkerijgereedschap.nl | Zonnige Zomerdeals
  Zonnige Zomeracties op bakkerijgereedschap.nl
  Goed voorbereid de zomer in! Koelcontainers, insectenbestrijding, appeltools, hygiënische opslag en stoeppresentatie! Actieprijzen!
  beko-techniek
  beko-techniek
  Hoba bandsnijmachine
  Beko Techniek | Make-over Hoba HSA-55 Holly Slicer
  Hoba bandsnijmachine
  Make-over van de Hoba HSA-55 Holly Slicer op basis van méér dan 20 jaar kennis en ervaring.
  beko-techniek
  beko-techniek