Menu
totaalpartner in business

Baktec houd het cool

31 mei 2022

Of het nu hartje winter is of een hele warme zomer, een optimale deegtemperatuur blijft van het grootste belang. Je wilt immers het héle jaar dezelfde kwaliteit brood bakken. Dan moet je blind kunnen vertrouwen op betrouwbare waterkoel-, meng- en doseerapparatuur, zoals die van Baktec.

Nederlands fabrikaat
Al meer dan 40 jaar levert Baktec ijswaterkoelers en watermeng en -doseermachines aan bakkers over de gehele wereld. Bij dit Nederlandse bedrijf staan betrouwbaarheid, vakmanschap en innovatie hoog in het vaandel. Baktec ontwikkelt, produceert en levert de meest moderne koel- en doseerapparatuur, op basis van de allernieuwste inzichten, en voorzien van de nieuwste onderdelen en software. Vrij uniek is dat alle machines in Nederland worden geproduceerd; doorgaans komt dit soort apparatuur uit het buitenland! Het partnership tussen Baktec en Beko Techniek kent ondertussen een jarenlange geschiedenis van fijne en betrouwbare samenwerking om u als bakker gezamenlijk zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Hoe wordt het water gekoeld?
In een ijswaterkoeler, zoals de Baktec BKL ICE, wordt normaal leidingwater door een spiraal in een bad van ijs gekoeld. Het ijskoude water is "stand-by" zodat je altijd snel over koud water in je bakkerij kunt beschikken. Dit garandeert dat je, ook bij warm weer, het kneedproces perfect onder controle kunt houden. Het gekoelde water gaat daarna naar een watermengapparaat, waarbij het met water (uit de kraan of een boiler) gemengd wordt totdat de juiste temperatuur bereikt is. Vervolgens wordt het gemengde hygiënische en voedselveilige water via een volledig afgesloten systeem in je deegkuip met grondstoffen gedoseerd..

Accuraat en betrouwbaar
De digitale B3 Univers heeft drie ingangen om volledig automatisch warm, koud en gekoeld water te mengen. Je hebt alle watertemperaturen het hele jaar door tot je beschikking en hoeft niet eenmaal per jaar te wisselen, hetgeen bij doseerapparatuur met twee ingangen wel het geval is. Een hoogst betrouwbaar systeem...het bereikt de gewenste doseertemperatuur binnen enkele seconden met een maximale afwijking van 0,4°C graden!
De BKL ICE wordt stekkerklaar geleverd in een van de drie modellen: 200 ICE IMS, ICE Heavy Duty (met een grotere capaciteit) of ICE DUO. Elke ijswaterkoeler is uitgevoerd met een slimme sensor, waarmee de controle over opbouw en continuïteit van het ijs in de koeler wordt geregeld.

Meer informatie?
Bekijk hier het brede Baktec assortiment waterkoelers en -mengers of raadpleeg een van onze verkoopadviseurs.


 
Ook interessant om te lezen

  Kennismaken met Wiesheu E3?
  Beko Techniek | WIESHEU E3
  Kennismaken met Wiesheu E3?
  Nieuwe energiezuinige heteluchtoven van Wiesheu, dé E3 >>
  beko-techniek
  beko-techniek
  Nieuw adres Beko Techniek - Wijchen_kopie
  BEKO TECHNIEK | NIEUW ADRES
  Nieuw adres Beko Techniek - Wijchen_kopie
  Yes! Je kunt je vanaf nú aanmelden voor de Beko Najaarsdagen op 18 & 19 september. Vul hier het registratieformulier in >>
  beko-techniek
  beko-techniek
  Spannend, maar goed verlopen
  BEKO TECHNIEK | BAKKER VRIES
  Spannend, maar goed verlopen
  Zo’n 1.200 a 1.400 Limburgse vlaaien komen er wekelijks uit de steenoven van Bakker Vries in Weert >>
  beko-techniek
  beko-techniek