Menu
totaalpartner in business

Beko Groothandel neemt D'Haeze over

09 maart 2022

Beko Groothandel (dochteronderneming van Coöperatieve Vereniging Beko u.a.) heeft per 9 maart 2022 het Belgische D’Haeze overgenomen. D’Haeze is een groothandel in bakkerijgrondstoffen, gevestigd in Gavere (bij Gent).  

Sterke marktpositie

D’Haeze is een familiebedrijf dat al 100 jaar bestaat en een gevestigde naam heeft in België als groothandel van o.a. eieren, boter, zuivelproducten en bakkerijgrondstoffen. De overname past in de ambitie van Beko Groothandel, dat naast haar blijvende focus op de Nederlandse thuismarkt, internationaal wil groeien. Vanuit strategisch en logistiek oogpunt vullen de twee bedrijven elkaar uitstekend aan.  De overname betekent een versterking voor de toekomst van beide bedrijven, dankzij het delen van kennis en ervaring en de gezamenlijke passie voor het ambacht. Persoonlijk contact met de klanten staat voor beide bedrijven centraal. De assortimenten van beide bedrijven zullen worden uitgebreid waardoor bakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders in België en in Nederland kunnen rekenen op een nog completer aanbod van bakkerijgrondstoffen en -benodigdheden.

Totaalleverancier

Om bakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn bieden D’Haeze en Beko Groothandel als totaalleverancier hun klanten volop keus, veel voordeel en alle gemak. Dat kunnen zij dankzij hun gebundelde inkoopkracht, door persoonlijke aandacht en een breed en diep assortiment grondstoffen en benodigdheden.

Belgische vestiging

Jan en Piet D’Haeze blijven actief in het bedrijf en zullen de werkzaamheden voortzetten onder de vertrouwde namen D’Haeze én Beko Groothandel. Het bedrijf wordt een dochteronderneming en de Belgische vestiging van Beko Groothandel. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid van beide bedrijven.  Marquerithe Verheul, coöperatie directeur, is enthousiast over de samenwerking: “Wij hebben Jan en Piet leren kennen als hardwerkende en integere mensen en kijken ernaar uit de samenwerking tussen Beko Groothandel en D’Haeze verder te intensiveren. Met hun kennis en ervaring van de Belgische markt zullen wij klanten bedienen vanuit Gavere zoals men van Beko Groothandel mag verwachten.”

 


 

Ook interessant om te lezen