Menu
totaalpartner in business

16 nieuwe Volvo FM trucks

06 mei 2021

Dit jaar worden zestien nieuwe Volvo FM trucks geleverd aan Beko Groothandel, waarvan dertien Volvo FM 330pk 4x2 trekkers en drie Volvo FM bakwagens. Onlangs tekende het bedrijf de order voor deze vernieuwing van het wagenpark, met als nevendoel: duurzamer en stiller transport. De trucks worden ingezet voor de dagelijkse belevering van meer dan 2.000 klanten, voornamelijk bakkerijondernemingen in Nederland en België.

LANDELIJK SERVICENETWERK VOLVO TRUCKS

Beko Groothandel heeft bewust gekozen voor Volvo Trucks vanwege het brede dealernetwerk. De Volvo trucks, trailers en koelmotoren vallen in een nationaal dekkend reparatie- en onderhoudscontract. Met meer dan 45 Volvo Trucks after sales vestigingen in Nederland kan daarmee service en gepland onderhoud altijd dichtbij de verschillende vestigingsplaatsen van Beko Groothandel worden uitgevoerd. Hierdoor kunnen de klanten van Beko Groothandel altijd zeker zijn van tijdige levering. Pieter Lemstra, directeur operations licht toe: “Wij beleveren onze klanten graag op het afgesproken tijdstip en natuurlijk het liefst zonder ongemakken. Het monitoren en analyseren van ons wagenpark draagt bij aan onze wens om problemen te voorkomen en onderhoud tijdig in te plannen. BAS Truck Center & Volvo hebben ons nooit teleurgesteld, dus was de keuze makkelijk!”

CONNECTED SERVICE PLANNING

“Het is voor ons van belang dat producten op de juiste temperatuur bij onze klanten geleverd worden. Gekoelde, bevroren en droge producten dienen hun bestemming te bereiken op de gewenste temperaturen, zowel in koude winters als in warme zomers,” vertelt Pieter Lemstra. Daarom zijn de zestien nieuwe Volvo FM trucks voorzien van de opties Connected Service Planning en Real Time Monitoring. Met Connected Service Planning wordt de inzet van het voertuig op afstand uitgelezen, waardoor het onderhoud proactief afgestemd kan worden op het werkelijke gebruik. Met Real Time Monitoring worden kritieke componentgegevens van de trucks 24 uur per dag op afstand gemonitord en geanalyseerd. Hierdoor kan voorspeld worden wanneer er een probleem zal gaan optreden en kunnen preventieve maatregelen worden genomen. Beide opties dragen bij aan het minimaliseren van ongeplande stilstand en maximaliseren van de beschikbaarheid van de trucks.

SCHOON EN STIL

Ter verduurzaming van het gekoelde transport, worden de nieuwe Volvo FM 330pk 4x2 trekkers in samenwerking met Carrier voorzien van een TRS ECO-Drive aandrijving via de truck-PTO. Hiermee wordt de Carrier unit met elektrische energie aangedreven welke is opgewekt door de Volvo FM. (Het hydraulisch systeem heeft een constante toerenregeling. Dit betekent dat de altijd vaste toerentallen van de vrachtwagenmotor volledig worden gecompenseerd, waarmee de generator een frequentie behoudt van 50 Hz. Hiermee is elektrische vermogen hetzelfde als het vaste net.) Daarmee wordt een maximale CO2 besparing op het koelsysteem gerealiseerd. “Op logistiek gebied streeft Beko continu naar verbeteringen die bijdragen aan de reductie van CO2 voor een beter milieu en een gezondere leefomgeving. De nieuwe Volvo’s gaan bijdragen aan onze duurzaamheidsdoelstellingen,” vervolgt Pieter Lemstra. Een bijkomend voordeel van deze aandrijving is dat er minder fossiele brandstof wordt verbruikt voor het geconditioneerd vervoer ten opzichte van traditioneel diesel aangedreven koelmotoren.

Daarnaast heeft Beko Groothandel gekozen voor de “Silent” uitvoering. Deze variant van de koelmotoren is extra stil, waardoor er bij verschillende loslocaties in stedelijke gebieden met zo min mogelijk geluid, gelost kan worden. “De productie van onze klanten gaat vaak in de nachturen van start. Dat betekent dat onze vrachtwagens vaak ’s-nachts of in de vroege ochtend al bij de eerste klanten zijn. Om omwonenden zo weinig mogelijk tot last te zijn is het belangrijk dat onze vrachtwagens stil en schoon zijn,” legt Pieter Lemstra uit.

Over Beko Groothandel

Beko Groothandel BV is één van de dochterondernemingen van Coöperatieve Vereniging Beko UA. In de Beko-organisatie is Beko Groothandel de spil op het speelveld van benodigdheden voor brood- en banketbakkers, chocolatiers en ijsbereiders. Beko Groothandel beschikt over vier distributiecentra in Nederland, waar diepvriesproducten, gekoelde producten, grondstoffen en andere benodigdheden op voorraad liggen. Beko Groothandel streeft ernaar dat klanten die distributiecentra ervaren als hun eigen magazijn. Vanuit Meppel, Utrecht, Veghel en ’s-Gravenzande worden de klanten van Beko Groothandel snel, flexibel en efficiënt bevoorraad volgens een frequent expeditie schema.

Over BAS Truck Center

BAS Truck Center is een servicegericht en innovatief dealerbedrijf van Volvo en Renault Trucks. BAS biedt de transportsector concrete oplossingen voor alle vraagstukken rond transportmaterieel. Met een scherp oog voor klantwensen, service en innovatie. In de werkplaatsen in Veghel, Nijmegen, Tilburg en Veldhoven, staan professionele en ervaren teams klaar voor de uitvoering van alle soorten onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan trucks, trailers en bedrijfswagens

Ook interessant om te lezen