Menu
totaalpartner in business

Vreugdenhil wint BakkersVakWedstrijden 2021

11 november 2021

Het was het team van Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk dat de winnaar werd van de felbegeerde Kampioensbokaal voor de beste brood-, koek- en banketbakker BakkersVakWedstrijden 2021.  Hiervoor werden beoordeeld: speculaas met amandelen, een themataartje Kerst, een chocoladecake, een ontbijtkoek met zuidvruchten, een weihnachtsstol, vruchtenbollen en een busbrood licht meergranen. 

 

Bakkerij Oonk uit Enschede, werd de winnaar van de Banketbakkers TopVijf. Voor deze categorie werden gekeurd: gevuld speculaas, vormbonbons en een crème mokkataart.

Talent van het jaar is  Ruben Slagter uit Coevorden. Vlechtbroodjes, een assortiment kleine roomboterkoekjes en croissants waren de producten die voor deze categorie gekeurd werden.

Het mooiste sierstuk werd gemaakt door Debbie, Andre en Roy van Bakkerij Oonk uit Enschede. Het thema was dit jaar Kerst. Het sierstuk moest bestaan uit 90% eetbare producten. Niet eetbare onderdelen mochten alleen ter ondersteuning worden gebruikt.

 

Prijsuitreiking online

Voorzitter Eildert Kielman: "Het aantal deelnemers aan de BakkersVakWedstrijden was iets minder dan voorgaande jaren. Oorzaken daarvoor zijn de problemen waarmee bakkers te kampen hebben door corona en personeelstekorten.  Er was een select gezelschap aanwezig bij de prijsuitreiking in het Fries Congrescentrum in Drachten. Een bewuste keuze van het bestuur om niet honderden bezoekers toe te laten, zoals dat bij voorgaande edities wel het geval was.  Hopelijk kan dat volgend jaar wel weer. Maar we wilden het risico beperken dat bezoekers besmet zouden raken met het corona-virus. Zelfs al werd de QR-code, van iedereen die in het Fries Congrescentrum aanwezig was, gecontroleerd. Met honderden mensen in een zaal loop je op dit moment dat risico nu eenmaal. We zijn blij dat de wedstrijden dit jaar wel door konden gaan, ook dankzij de inzet en medewerking van heel veel vrijwilligers en onze sponsors.”

 

De prijsuitreiking was online te volgen via een livestream. De gastheer was Hanno Spanninga van FoodResult. Hij besprak met de voorzitter van BakkersVakWedstrijden Eildert Kielman en de Permanente Wedstrijd Commissie: Martin Baks, Nico Bloem en Wietse Schiere de bijzonderheden van de keuring en de producten. Een aantal prijswinnaars was woensdagmorgen uitgenodigd om naar Drachten te komen, waar zij hun prijs of prijzen in ontvangst namen. De overige prijswinnaars kunnen een dezer dagen bezoek verwachten van de sponsoren van BakkersVakWedstrijden, die de prijzen bij de bakkers gaan uitreiken.

Hebt u de livestream gemist, dan kunt u via een link op de website van BakkersVakWedstrijden (www.bakkersvakwedstrijden.nl) de uitzending terugkijken, daar vindt u ook de volledige uitslagen van de wedstrijden..

 

Ook interessant om te lezen

  Bakkerij van der Bijl is klaar voor de toekomst
  Lid in beeld
  Bakkerij van der Bijl is klaar voor de toekomst
  Sinds de komst van de derde generatie bij Bakkerij Van der Bijl in Kollum zijn alle vijf winkels gemoderniseerd en de ovens in de bakkerij vervangen.
  lid-in-beeld
  beko-coöperatie
  Vier broers als vierde generatie in familiebedrijf
  Lid in beeld
  Vier broers als vierde generatie in familiebedrijf
  Het familiebedrijf Floor van Lieshout wordt voortgezet door vier broers. Jongste broer Floris is bovendien bestuurslid van de regio Beko Zuid.
  lid-in-beeld
  beko-coöperatie
  Gouden Beko Speld voor Bas van Esch
  Gouden Beko Speld voor Bas van Esch
  Tijdens de ledenvergadering van Coöperatieve Vereniging Beko op maandag 13 juni jl. heeft scheidend bestuurslid Bas van Esch een Gouden Beko Speld ontvangen.
  beko-coöperatie
  beko-coöperatie