Volkoren zorgt voor lager risico chronische ziekte

03 december 2017 |

De wetenschappelijke bewijzen dat volkorengranen een positief effect hebben op onze gezondheid stapelen zich op. Een groep van 29 voedingswetenschappers vanuit de hele wereld - verenigd in het International Carbohydrate Quality Consortium (ICQC) - roept om die reden dan ook op om meer producten te eten met volkorengranen.

In het persbericht dat de Maastricht University vrijdag publiceerde staat dat vaker volkoren eten direct samenhangt met een lager sterfterisico, minder kans op type 2 diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas, en mogelijk dikke-darm-kanker. Ook wordt beschreven dat de vezels uit graan nog meer bewezen positief effect hebben op de gezondheid dan de vezels uit groenten en fruit. 

Volkorenbrood grote kans voor de bakker
In Nederland is volkorenbrood vastgelegd in de wet. Daarmee weet de consument altijd zeker dat het is gemaakt van alleen maar volkorenmeel. Dit in tegenstelling tot veel andere volkorenproducten zoals pasta of crackers. Voor de bakker biedt dit een grote kans om zich met volkorenbrood te onderscheiden ten opzichte van andere producten!

Consumenten communicatie

Het Nederlands Bakkerij Centrum zal de wetenschappelijke oproep uiteraard ook via het online platform www.brood.net communiceren. De website en de sociale media van brood.net bereiken jaarlijks miljoenen consumenten.

Link naar het persbericht van de Maastricht University consensusdocument Whole Grain- Health- Scientific Consensus-ICQC 2017

Terug naar overzicht