Menu
totaalpartner in business

Uitslag BakkersVakWedstrijden 2019

15 november 2019
Het was het team van Vincent Nollen uit Hengevelde dat woensdag 13 september in het drukbezochte Fries Congrescentrum winnaar werd van de Kampioensbokaal voor de beste brood-, koek- en banketbakker BakkersVakWedstrijden 2019. Hiervoor werden beoordeeld: desem stokbrood, vruchtenbrood tulband, busbrood tarwe knip, notenblokkoek, speculaasstaaf, roomboter amandelletter en gevulde koeken.

Berttina van Heerewaarden werd de winnares van de Banketbakkers Top 5. Voor deze categorie werden gekeurd: een candybar, een themataartje kerst en een chocoladecake.

Talent van het jaar is Jan Zoet, hij werkt bij Bakker Piet. Vlechtbroodjes, een assortiment kleine roomboterkoekjes en croissants waren de producten die voor deze categorie gekeurd werden.

De innovatietrofee ging naar Ronald Reuvekamp van Chocolaterie de Swaen. Daarvoor moest er in elk geval chocolade in het product verwerkt worden. Daarnaast moest het product origineel en vernieuwd zijn terwijl de presentatie en het uitgewerkte recept een rol speelden bij de beoordeling.

Het mooiste sierstuk werd gemaakt door Team Bakkerij van der Bijl. Het thema was dit jaar Bruiloft. Het sierstuk moest bestaan uit 90% eetbare producten. Niet eetbare onderdelen mochten alleen ter ondersteuning worden gebruikt.

Het aantal deelnemers aan de BakkersVakWedstrijden was met 186 meer dan vorig jaar. Er werden maar liefst meer dan 1.250 producten gekeurd. 

De volledige uitslag kunt u lezen op de site van BakkersVakWedstrijden.

Ook interessant om te lezen

  Broodcampagne
  Bakkerijbranche
  Broodcampagne
  Meer brood op de plank! Met die intentie heeft het Nederlands Bakkerij Centrum een aanvraag bij de Europese Commissie ingediend voor een vervolg op de imagocampagne ‘Brood. Goed verhaal’.
  Bakkerijbranche
  Training praktijkbegeleiders
  Bakkerijbranche
  Training praktijkbegeleiders
  Niveau 4 Boulanger studenten (schooljaar 2020/2021) hebben een leerbedrijf nodig.
  Bakkerijbranche
  NBA start online trainingen
  Bakkerijbranche
  NBA start online trainingen
  De Nationale Bakkerij Academie start vanaf mei met het geven van online trainingen voor broodbakkers, banketbakkers, productiemedewerkers en verkoopmedewerkers in de bakkerij.
  Bakkerijbranche