Uitslag BakkersVakWedstrijden 2017

11 november 2017 |

Herman Schepers de Echte Bakker uit Sleen is de winnaar van de BakkersVakWedstrijden in Drachten. 

Het aantal inzendingen was met 162 deelnemers meer dan vorig jaar, er werden ongeveer 1.200 producten gekeurd. Ruim 30% van de deelnemers kwam niet uit de noordelijke provinciën, daardoor worden de BakkersVakWedstrijden steeds meer een landelijke wedstrijd. De jury heeft er nog een hele kluif aan gehad om in alle categorieën een winnaar te kiezen. 20 tot 25 procent van de deelnemers is in de prijzen gevallen.

Uiteindelijk was het Echte Bakker Herman Schepers uit Sleen die in het drukbezochte Fries Congrescentrum winnaar werd van de Kampioensbokaal voor de beste brood-, koek- en banketbakker BakkersVakWedstrijden 2017. De Banketbakkers Top 5 werd gewonnen door Eelco Landwaart van Landwaart Culinair uit Maartensdijk . De innovatietrofee ging naar Tim Boers, werkzaam bij Vreugdenhil in Maasdijk. Een bijzondere prestatie omdat het de derde keer is dat Tim de trofee wint, dat betekent dat hij de trofee mag houden.

Voor de sierstukken was het thema dit jaar Science Fiction. Er waren 6 aanmeldingen voor deze rubriek. Een sierstuk mag gemaakt zijn van chocolade, brooddeeg of suikerwerk, zolang het maar uit 90 procent eetbare producten bestaat. Oneetbare onderdelen mogen alleen ter ondersteuning worden gebruikt. Het niveau was dit jaar bijzonder hoog. De trofee in deze rubriek ging naar Johnny de Vries van Echte Bakker De Korenaar

De volledige uitslagen van de BakkersVakWedstrijden zijn te vinden op de site van de stichting: www.bakkersvakwedstrijden.nl.

Beko Groothandel en Beko Techniek zijn sponsoren van de BakkersVakWedstrijden.
Stephan Venema uit Sneek won de door Beko Techniek beschikbaar gestelde Oud & Nieuw-trofee voor de beste gevulde oliebollen en gefrituurde appelbeignets. De door Beko Groothandel gesponsorde Sinterklaas-trofee voor het beste marsepein vormwerk en gevulde speculaas ging naar Eelco Landwaart uit Maartensdijk.
 

Terug naar overzicht