Menu
totaalpartner in business

Training praktijkbegeleiders

14 mei 2020
Vijf MBO scholen willen in het schooljaar 2020/2021 beginnen met de nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 (specialistenopleiding). Dat betekent dat studenten van deze opleidingen een leerbedrijf nodig hebben om het specialisme in de praktijk te ontwikkelen en toe te passen. Een super mooie opgave voor leerbedrijven en hun praktijkbegeleiders.

Bakkersbedrijven kunnen profiteren van de kennisontwikkeling die deze opleiding met zich meebrengt en de uitstroom van studenten op een hoger niveau met een duidelijk specialisme. Deze studenten kunnen met hun nieuwe ideeën veel waarde hebben voor een leerbedrijf, maar zij vragen natuurlijk ook iets van de bedrijven. Een leerplek waar ze worden uitgedaagd om hun kennis creatief in te zetten en verder te ontwikkelen, innovaties toe te passen en een eigen visie te vormen op hun vak.

Om de praktijkbegeleiders hierbij te ondersteunen heeft de NBA een driedaagse training ontwikkeld in samenwerking met de trainer, Peter Bienefelt. De training is een combinatie van theorie en veel praktijk. Tijdens deze training kijkt u op een andere manier naar het broodbakproces. De training biedt ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten. Er wordt dieper ingegaan op de werking van grondstoffen en de manier waarop je hiermee kunt sturen, het bakken met desem, viennoiserie en de innovaties in binnen- en buitenland. Een mooie ondersteuning bij het begeleiden van de niveau 4 Boulanger student, maar ook zeker een verrijking van de eigen kennis en inzichten.

De eerste training staat op 8, 15 en 16 juni gepland in Wageningen. NBA is nog bezig om de training ook op andere locaties te plannen. Voor de training in Wageningen kunt u zich meteen inschrijven via de website van de NBA.
Hier kunt u ook aangeven dat u graag naar de training op een andere locatie wilt gaan. Zodra de data hiervan bekend zijn, wordt u hierover geïnformeerd.

De training wordt geheel gesubsidieerd vanuit het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Het leerbedrijf ontvangt alleen een BTW factuur.

Ook interessant om te lezen

  Ga voor goud!
  NBC Foodbase
  Ga voor goud!
  Laat weten dat bij uw winkel de beste en lekkerste producten te krijgen zijn. En vergroot uw omzet en concurrentievoordeel direct!
  Bakkerijbranche
  Speculaaskeuring 2020 groot succes!
  Beko Speculaaskeuring
  Speculaaskeuring 2020 groot succes!
  Ondanks corona en het daardoor wegvallen van de fysieke Beko Najaarsdagen heeft Beko met een alternatieve opzet een recordaantal speculaasproducten binnengekregen voor de jaarlijkse keuring
  beko coöperatie
  Bakkerijbranche
  Broodcampagne
  Bakkerijbranche
  Broodcampagne
  Meer brood op de plank! Met die intentie heeft het Nederlands Bakkerij Centrum een aanvraag bij de Europese Commissie ingediend voor een vervolg op de imagocampagne ‘Brood. Goed verhaal’.
  Bakkerijbranche