Menu
totaalpartner in business

Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij zit niet stil

21 oktober 2019
Vooraanstaande organisaties in de bakkerij willen bedrijfsopvolging in de bakkerij stimuleren en aanjagen. Beko is een van de organisaties die participeert in de Stichting Bakkerijopvolging Bakkerij. De stichting heeft als doel: het vinden van voldoende potentiele kopers voor economisch rendabele ambachtelijke bakkerijen en voor renderende bakkerijwinkels voor nu en in de toekomst.

Babiche van de Loo is als projectcoördinator van de Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij aangesteld. Haar activiteiten liggen op het vergroten van de bewustwording en interesse voor een overname van een ambachtelijke bakkerij en het werven van kandidaten voor een toekomst als zelfstandig bakkerij-ondernemer. Die werving kan zowel binnen als buiten de sector plaatshebben en richt zich in grote mate op het zijn van een geschikte ondernemer. Het gaat hier om dat er nieuwe wegen worden aangeboord buiten de gebaande paden, van mensen die nu nog niet weten dat ze misschien later wel een bakkerij overnemen.

Enkele maanden geleden heeft de Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij de website www.ikwileenbakkerij.nl gelanceerd. De site is samen met de Facebook-pagina onderdeel van de bewustwordings-& wervingscampagne. Op de website vindt u informatie over de stichting zelf, actuele onderwerpen en verhalen van enthousiaste ondernemers uit de praktijk.

Onlangs zijn er nieuwe onderwerpen toegevoegd:
Interessetest
Potentiële nieuwe ondernemers kunnen middels een korte test van 6 vragen kijken hoe ‘geschikt’ zij zijn voor het ondernemerschap in de bakkerij.
Ideale ondernemersprofiel
De ideale ondernemer bestaat niet, maar toch ziet de Stichting dat (succesvolle) ondernemers vaak wel beschikken over bepaalde eigenschappen en kwaliteiten. Op de site zijn die eigenschappen en kwaliteiten omschreven zodat bezoekers van de site kunnen bepalen hoe hun ondernemerskwaliteiten zijn.
Vacatures
Het scala aan te koop staande bakkerij bedrijven is breed en elk type bedrijf vraagt om andere kwaliteiten van de ondernemers. Deze ‘profielen’ worden vertaald naar vacatures die de stichting regelmatig gaan posten op Facebook en de website.

Ook interessant om te lezen

  Krijn Verdoes werkt met Chocolade Compleet
  Lid in Beeld
  Krijn Verdoes werkt met Chocolade Compleet
  ‘Zelf chocolade maken is helemaal niet moeilijk’ Banketbakkerij Verdoes in Katwijk is gegrepen door het chocoladevirus. “Als je eenmaal die machines hebt staan, is er geen weg meer terug en blijft de inspiratie stromen”.
  beko coöperatie
  Chocolade Compleet
  Speculaaskeuring 2020 groot succes!
  Beko Speculaaskeuring
  Speculaaskeuring 2020 groot succes!
  Ondanks corona en het daardoor wegvallen van de fysieke Beko Najaarsdagen heeft Beko met een alternatieve opzet een recordaantal speculaasproducten binnengekregen voor de jaarlijkse keuring
  beko coöperatie
  Bakkerijbranche
  Victor van der Pluijm
  Gouden Beko Speld
  Victor van der Pluijm
  Tijdens de ledenvergadering van Coöperatieve Vereniging Beko 14-09-2020 heeft Victor van der Pluijm een Gouden Beko Speld ontvangen voor zijn bijzondere verdiensten voor de coöperatie.
  beko coöperatie