Menu
totaalpartner in business

Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij zit niet stil

21 oktober 2019
Vooraanstaande organisaties in de bakkerij willen bedrijfsopvolging in de bakkerij stimuleren en aanjagen. Beko is een van de organisaties die participeert in de Stichting Bakkerijopvolging Bakkerij. De stichting heeft als doel: het vinden van voldoende potentiele kopers voor economisch rendabele ambachtelijke bakkerijen en voor renderende bakkerijwinkels voor nu en in de toekomst.

Babiche van de Loo is als projectcoördinator van de Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij aangesteld. Haar activiteiten liggen op het vergroten van de bewustwording en interesse voor een overname van een ambachtelijke bakkerij en het werven van kandidaten voor een toekomst als zelfstandig bakkerij-ondernemer. Die werving kan zowel binnen als buiten de sector plaatshebben en richt zich in grote mate op het zijn van een geschikte ondernemer. Het gaat hier om dat er nieuwe wegen worden aangeboord buiten de gebaande paden, van mensen die nu nog niet weten dat ze misschien later wel een bakkerij overnemen.

Enkele maanden geleden heeft de Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij de website www.ikwileenbakkerij.nl gelanceerd. De site is samen met de Facebook-pagina onderdeel van de bewustwordings-& wervingscampagne. Op de website vindt u informatie over de stichting zelf, actuele onderwerpen en verhalen van enthousiaste ondernemers uit de praktijk.

Onlangs zijn er nieuwe onderwerpen toegevoegd:
Interessetest
Potentiële nieuwe ondernemers kunnen middels een korte test van 6 vragen kijken hoe ‘geschikt’ zij zijn voor het ondernemerschap in de bakkerij.
Ideale ondernemersprofiel
De ideale ondernemer bestaat niet, maar toch ziet de Stichting dat (succesvolle) ondernemers vaak wel beschikken over bepaalde eigenschappen en kwaliteiten. Op de site zijn die eigenschappen en kwaliteiten omschreven zodat bezoekers van de site kunnen bepalen hoe hun ondernemerskwaliteiten zijn.
Vacatures
Het scala aan te koop staande bakkerij bedrijven is breed en elk type bedrijf vraagt om andere kwaliteiten van de ondernemers. Deze ‘profielen’ worden vertaald naar vacatures die de stichting regelmatig gaan posten op Facebook en de website.

Ook interessant om te lezen

  Training praktijkbegeleiders
  Bakkerijbranche
  Training praktijkbegeleiders
  Niveau 4 Boulanger studenten (schooljaar 2020/2021) hebben een leerbedrijf nodig.
  Bakkerijbranche
  NBA start online trainingen
  Bakkerijbranche
  NBA start online trainingen
  De Nationale Bakkerij Academie start vanaf mei met het geven van online trainingen voor broodbakkers, banketbakkers, productiemedewerkers en verkoopmedewerkers in de bakkerij.
  Bakkerijbranche
  Snel en eenvoudig een eigen webshop
  Bakkerijbranche
  Snel en eenvoudig een eigen webshop
  Wilt u uw klanten ook online bedienen, maar hebt u nog geen webshop? Open dan snel een gratis webshop via Bakeronline.
  Bakkerijbranche