Menu
totaalpartner in business

Stefano van Leeuwen wint Dutch Pastry Award

03 maart 2020
Het Nederlands Patisserie Team (NPT) organiseert jaarlijks de Dutch Pastry Award. Dit is een vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau. Dit jaar voor de 20ste keer gehouden tijdens vakbeurs Bakkersvak.
Patissiers winnen deze prestigieuze prijs door het maken van het beste showstuk en (dessert)taart van uitsluitend eetbare materialen. Bij het winnen van de wedstrijd krijgt de winnaar (naast een gouden medaille) het aspirant-lidmaatschap van het NPT. Op deze manier worden nieuwe leden geworven en zijn vaktechniek en uitwisseling van nieuwe kennis door de patissiers geborgd.

Zes deelnemers Dutch Pastry Award 2020

Dit jaar deden zes jonge patissiers mee aan de Dutch Pastry Award, onder wie twee uit België, die gehouden werd op 2 maart tijdens vakbeurs Bakkersvak.

De eerste plaats ging naar Stefano van Leeuwen. Hij stak met kop en schouders uit boven de deelnemers aan de Dutch Pastry Award met zijn showstuk Golden Age in het thema Hollands Glorie. Stefano won ook de Publieksprijs.
De tweede plaats was voor Jeffrey de Weyer, hij maakte het showstuk Delta Symphony met een windmolen.
Frenk Langenhuijsen werd derde met zijn Schilderij met Leeuw.

Twee nieuwe leden NPT

De aspirant-leden die vorig jaar toetraden tot het Nederlands Patisserie Team, Kiki Suijkerbuijk en de Belgische Ymke Buelens, zijn tijdens Bakkersvak uitgeroepen tot volwaardige leden van NPT. Het wordt als aanwinst gezien dat het team wordt versterkt met vrouwelijke vakgenoten.Ook interessant om te lezen

  Speculaaskeuring 2020 groot succes!
  Beko Speculaaskeuring
  Speculaaskeuring 2020 groot succes!
  Ondanks corona en het daardoor wegvallen van de fysieke Beko Najaarsdagen heeft Beko met een alternatieve opzet een recordaantal speculaasproducten binnengekregen voor de jaarlijkse keuring
  beko coöperatie
  Bakkerijbranche
  Nationaal Schoolontbijt 2020
  Meld u nu aan
  Nationaal Schoolontbijt 2020
  Brood speelt de hoofdrol bij het ontbijt. Dit jaar kan uw bakkerij daar opnieuw een bijdrage aan leveren. Doe daarom mee aan het Nationaal Schoolontbijt.
  Bakkerijbranche
  Broodcampagne
  Bakkerijbranche
  Broodcampagne
  Meer brood op de plank! Met die intentie heeft het Nederlands Bakkerij Centrum een aanvraag bij de Europese Commissie ingediend voor een vervolg op de imagocampagne ‘Brood. Goed verhaal’.
  Bakkerijbranche