Menu
totaalpartner in business

Speculaaskeuring 2021: Doe mee en win!

07 september 2021

Beko Coöperatie organiseert in oktober een speculaaskeuring! Op maandag 4 en dinsdag 5 oktober kunt u uw speculaas ter keuring aanbieden.

Aanmelden doet u online. U kunt ervoor kiezen om in één, twee of drie categorieën mee te doen. Deelname is gratis!

Kalender
1 september: Start online inschrijving
4 & 5 oktober: Inleveren speculaasproduct(en)
7 & 8 oktober: Keuring inzendingen
11 oktober: Bekendmaking winnaars

Zo doet u mee
Meedoen kan in één, twee of in drie categorieën.
U meldt zich aan door de gevraagde gegevens in te vullen en het aanmeldformulier te verzenden. U ontvangt een bevestigingsmail met een pdf-bestand met uw gegevens. Deze PDF
print u uit en samen met uw speculaasproducten levert u het formulier in bij een van de Dc’s van Beko Groothandel op maandag 4 of dinsdag 5 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur.

De jurering
Om een zo eerlijk mogelijke, deskundige beoordeling te garanderen, wordt elk product gekeurd door zowel een consumentenpanel als een vakjury. Dat gebeurt beide dagen met dezelfde jurykoppels.
Het consumentenpanel bestaat uit onafhankelijke, representatieve speculaasliefhebbers met ervaring in productbeoordeling. De vakjury bestaat uit gerenommeerde specialisten uit de bakkerijbranche.

Consumentenpanel en vakjury hanteren deels verschillende beoordelingscriteria. De weging van de beoordelingen is 50/50. De vakjury keurt de producten ‘blind’ en krijgt de verpakking niet te zien. Voor het consumentenpanel zijn de presentatie, de etikettering, de verpakking en de hersluitbaarheid daarvan belangrijke onderdelen bij de beoordeling.

Juryvoorzitter is Frank van Sprang van Beko Advies (06 51 09 66 06). Meer weten? Bel hem.

Meedoen loont altijd
Voor uw ingezonden speculaasproduct(en) ontvangt u altijd een keuringsrapport. Dat geeft u een goede kijk op de kwaliteit en mogelijke verbeterpunten van uw speculaas.

Heeft uw product niet het hoogste cijfer gescoord, maar wel een 7,5 of hoger, dan krijgt u een certificaat en een winkelposterpakket om uw speculaas mee te promoten.

Behoort u tot de 36 provinciewinnaars (Beste speculaasjes zonder amandelen, Beste speculaasjes met amandelen, Beste gevulde speculaas), dan mag u een jaar lang de titel ‘Beste van de provincie 2021’ voeren. Alle provinciewinnaars ontvangen een promotiepakket, een certificaat en een award.

Behaalt u in een categorie de hoogste score van alle inzendingen, dan mag u een jaar lang de titel ‘Beste van Nederland 2021’ voeren. Daarbovenop ontvangt u ook nog een marketing/promotiecheque ter waarde van 500 euro die u kunt besteden bij Buro MC Marketing en Creatie.

Drie categorieën en aanleverspecificaties
U kunt inschrijven voor drie categorieën. De jury is consequent en streng! Dus lees de specificaties goed, zodat u zeker weet dat uw producten gekeurd kunnen worden!

1. Speculaasjes zonder amandelen
- Drie complete consumentenverpakkingen van minimaal 150 gram per stuk)
- De verkoopprijs per 100 gram


2. Speculaasjes met amandelen
- Drie complete consumentenverpakkingen van minimaal 150 gram per stuk
- De verkoopprijs per 100 gram
- Amandelen mogen in het deeg of als decoratie verwerkt zijn


3. Gevulde speculaas
- Drie complete consumentenverpakkingen van minimaal 200 gram per stuk
- De verkoopprijs per 100 gram
- Gebruik 100% amandelspijs
- Gebruik van andere smaakcomponenten toegestaan

NB: Elk product mag naar eigen inzicht met roomboter dan wel margarine worden bereid.
Presentatie, etikettering, verpakking en de hersluitbaarheid daarvan tellen mee in de consumentenbeoordeling.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk
U kunt uw speculaasproducten, met het formulier dat u per mail na inschrijving ontvangt, op 4 of 5 oktober vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur inleveren bij de vestigingen van Beko Groothandel:

  • - DC Beko Noord in Meppel bij het afhaalpunt goederen, vragen naar Ronald Schipper.
  • - DC Beko Midden in Utrecht bij de afhaalbalie, vragen naar Martijn Onink of Stefan Putters
  • - DC Beko Zuid in Veghel bij het afhaalpunt goederen, vragen naar Wilco Heerkens of Erik van der Meeren.
  • - DC Beko West in ’s-Gravenzande bij het afhaalpunt goederen, vragen naar Theo van Dongen of Ron Blankert.

Deze medewerkers nemen uw producten in ontvangst en controleren die met de gegevens op het inleverformulier.

Om het logistieke proces goed te kunnen managen, en om ervoor te zorgen dat uw speculaas op tijd aan de jury wordt aangeboden, is het noodzakelijk dat u vooraf online laat weten dat u mee doet aan de Beko Speculaaskeuring 2021.

 

Aanmelden Speculaaskeuring 2021? Klik hier.

Ook interessant om te lezen

    Hoofdbestuurslid Bas van Esch
    Lid in beeld
    Hoofdbestuurslid Bas van Esch
    “Het laatste wat wij willen, is in een ivoren toren zitten”, zegt bakker Bas van Esch over het landelijk hoofdbestuur van Beko. “Daarom is de binding met leden zo belangrijk en daarom moeten bestuursleden liefst praktiserend bakkers zijn.
    Lid in beeld
    beko coöperatie
    Ledenraadslid Vera ten Brinke
    Lid in beeld
    Ledenraadslid Vera ten Brinke
    Sinds afgelopen jaar is Vera ten Brinke van Sis & Bro Bakery in Ommen regionaal bestuurder voor de regio Beko Noord.
    Lid in beeld
    beko coöperatie
    Ledenraadslid Björn Bijl
    Lid in beeld
    Ledenraadslid Björn Bijl
    Björn Bijl, eigenaar van Bakkerij Westerpark in Amsterdam, is in 2020 bestuurslid geworden voor de regio Beko Midden.
    Lid in beeld
    beko coöperatie