Menu
totaalpartner in business

Schreuder Top Bakker 2022

23 maart 2022

Bakkerij Schreuder uit Uddel is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2022. Dit werd bekend gemaakt op het Bakkersfestijn afgelopen 22 maart. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij Schreuder heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het Jaar noemen.

Elk jaar organiseert Top Bakkers een bijeenkomst voor alle aangesloten ambachtelijke bakkers met als doel elkaar te ontmoeten, te inspireren en samen naar de toekomst te kijken. Dit jaar stond het Bakkersfestijn in het teken van ‘de kracht van het ambacht’ en ‘de kracht van samen’. De bijeenkomst werd gehouden bij de Prodentfabriek in Amersfoort. Met Astrid Joosten als dagvoorzitter was het een dag vol dialoog, korte presentaties en proeverijen. Ook was er een trendmarkt om dieper in te gaan op nieuwe concepten en relevante trends.

Het ambacht is wat de bakkers verbindt. Er gaan mooie verhalen schuil in de familiebedrijven die al generaties lang bestaan. Voor de bakkers vanzelfsprekend, maar voor de buitenwereld vaak onbekend. Daarom laat Top Bakkers zien wat de kracht van het ambacht is. Om het ambacht in stand te houden en de uitdagingen van vandaag het hoofd te kunnen bieden, werken zij samen en helpen zij elkaar. Dat is de kracht van samen. Dat je samen sterker staat werd duidelijk tijdens de spectaculaire drumclinic van Cesar Zuiderwijk.

Bakkerij Schreuder nam de wisseltrofee en plaquette vol trots en blijheid in ontvangst. En terecht, want met de vele eisen waar bakkers tegenwoordig aan moeten voldoen is het een hele prestatie om Top Bakker van het jaar te worden. Zo beoordeelt Top Bakkers onder andere op productkwaliteit, etiket en productinformatie, certificeringen en klanttevredenheid. Het familiebedrijf bestaat sinds 1894. Tegenwoordig staan Kor en Marjanne aan het roer en runnen zij naast de bakkerij vijf eigen winkels. Tweede werd Bakkerij Pot uit Barendrecht en derde werd Bakkerij van Doorn uit Schijndel. De dag werd feestelijk afgesloten met een borrel en walking dinner.

Top Bakkers is een coöperatieve organisatie voor ambachtelijke bakkers. Met een netwerk van 60 lokale ambachtelijke bakkers leveren zij brood & banket in heel Nederland.  

Ook interessant om te lezen