Menu
totaalpartner in business

NBOV: maatregelen coronavirus

16 maart 2020
Het coronavirus houdt inmiddels de hele wereld bezig. Uiteraard is de eerste zorg dat het gezondheidsleed beperkt blijft en dat de economie en maatschappij deze crisis op redelijke wijze doorstaan. De maatregel om scholen, sportcentra en horeca te sluiten heeft zeer ingrijpende gevolgen voor de samenleving en ook voor u. Zeker als u levert aan de horeca of een lunchroom o.i.d. heeft. Deze laatste moet worden gesloten.

In het nieuws wordt telkens benadrukt dat mensen van wie we afhankelijk zijn voor gezondheidszorg, supermarkten, etc. aan de slag kunnen blijven. De NBOV heeft zojuist in Den Haag nog eens onder de aandacht gebracht dat dat ook geldt voor u als bakker omdat u voorziet in een dagelijkse levensbehoefte. Wij gaan er vooralsnog vanuit dat de maatregelen als kinderopvang, etc. ook voor u (uw medewerkers) gelden. Net als andere lokale winkeliers kunt u - met de juiste creativiteit en instelling - juist vanuit uw rol midden in de maatschappij en kennis van je klanten een (coördinerende) rol spelen bij bezorging aan bijvoorbeeld ouderen, zorgpersoneel, etc.

Vorige week bent u uitgebreid geïnformeerd over allerhande maatregelen rondom het coronavirus. Die berichten gelden nog steeds. De laatste instructies van overheidsinstanties worden telkens bijgewerkt op de websites waarnaar we hebben doorgelinkt.

De nieuwe punten/ontwikkelingen op een rij:

De NBOV zorgt ervoor dat de NBOV-website up-to-date is: u moet zoveel mogelijk informatie vinden op onze website of links naar relevante (overheids)websites.

De NBOV deelt deze informatie breed (Echte Bakkers Gilde, Patisserie College, SAB, Bake Plus en Beko Coöperatie): het houdt immers niet op bij hun eigen leden, maar heeft impact op de hele maatschappij. Het kan dus zijn dat u deze informatie via verschillende wegen ontvangt.

Scholen, sport, horeca, etc. worden gesloten tot en met 6 april. Dit geldt dus ook voor uw lunchroom.

De NBOV benadrukt met klem in Den Haag dat ook de (ambachtelijke) lokale bakkerijen/winkeliers onder de lijst van cruciale beroepsgroepen wordt genoemd, waarvoor noodzakelijke diensten vallen (maatregelen kinderopvang etc.). Dat mag zeker specifieker benadrukt worden gezien de maatschappelijke rol. Er is contact met de belangrijke partijen uit Den Haag (Economische Zaken, MKB Nederland, Nationale Winkel Raad, Detailhandel Nederland) over allerlei zaken en steunmaatregelen (uitstel belasting betalen, werktijdverkorting, meer liquiditeiten, huurproblematiek).

De NBOV werkt zoveel mogelijk samen met andere partijen, zowel binnen als buiten de sector om zo krachtig mogelijk te lobbyen en dezelfde informatie te kunnen geven.

Wees voorzichtig en creatief!

Ook interessant om te lezen

  Broodcampagne
  Bakkerijbranche
  Broodcampagne
  Meer brood op de plank! Met die intentie heeft het Nederlands Bakkerij Centrum een aanvraag bij de Europese Commissie ingediend voor een vervolg op de imagocampagne ‘Brood. Goed verhaal’.
  Bakkerijbranche
  Training praktijkbegeleiders
  Bakkerijbranche
  Training praktijkbegeleiders
  Niveau 4 Boulanger studenten (schooljaar 2020/2021) hebben een leerbedrijf nodig.
  Bakkerijbranche
  NBA start online trainingen
  Bakkerijbranche
  NBA start online trainingen
  De Nationale Bakkerij Academie start vanaf mei met het geven van online trainingen voor broodbakkers, banketbakkers, productiemedewerkers en verkoopmedewerkers in de bakkerij.
  Bakkerijbranche