Menu
totaalpartner in business

Matchmaking event Futuremakers

22 maart 2022

Na een succesvolle pilot in Leeuwarden afgelopen najaar vervolgt het matchmaking event FutureMakers zijn route, met Groningen als eerstvolgende bestemming. Op 20 april kunnen bedrijven, studenten en zij-instromers elkaar ontmoeten in de sfeervolle voormalige fabriekshallen van de Puddingfabriek.

Het leuke aan dit concept is dat werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier, echt met elkaar in gesprek kunnen gaan. Dit matchmaking event is geen klassieke banenmarkt met stands, balies en promomateriaal. Bezoekers worden op energieke wijze en in hun ‘eigen taal’ beziggehouden. Al bij de aanmelding geven de deelnemers aan wat voor stage- of werkplek ze zoeken of te bieden hebben, zodat er op de dag zelf geen tijd verloren gaat en snel geacteerd kan worden. ‘Boter bij de vis!’, al is dit geen bakkerij uitdrukking.

Bedrijven uit Groningen én Drenthe zijn van harte uitgenodigd om te komen en te laten zien welke banen, stages, werkleerplekken of onderzoeksopdrachten zij te bieden hebben. Bent u op zoek naar nieuwe mensen en krijgt u openstaande vacatures slechts met moeite ingevuld, dan is dit uw kans. Kom naar Groningen en ontmoet uw toekomstige verkoopmedewerkers, voedingstechnologen, operators of bakkers. Kijk voor meer informatie of om uw bedrijf aan te melden op www.futuremakers.nu

Gezamenlijk aanpakken

“Wij zijn heel blij dat FutureMakers een vervolg krijgt”, zegt Carla Zwierstra van Stichting Bakkracht, die samen met het NBC kijkt naar een landelijke uitrol van dit evenement. “De arbeidskrapte is groot, en neemt alleen maar toe. Dit zien we ook terug in het Trendrapport Bakkerijsector 2022. Hoe maken we mbo-ers en hbo-ers warm voor een baan in onze sector? En hoe vind je enthousiaste en vakbekwame mensen? In de pilot in Leeuwarden is dat heel mooi opgepakt door Bakery Sweets Center, Mobiliteitscentrum Noord-NL, Fryslân werkt!, SOL en NBC, en met een leuk concept van jongerennetwerkorganisatie Claim Your Future.” Het resultaat mocht er zijn. Want van de 250 bezoekers had 40% een match of follow up.

Stichting Bakkracht en NBC nemen nu het stokje over om dit evenement landelijk uit te rollen. In samenwerking met scholen, het bedrijfsleven en o.a. Bakery Sweets Center en de SOL. De bedoeling is dat er dit jaar meerdere FutureMakers events gaan plaatsvinden door het hele land. Zo is men naast het event in Groningen ook al bezig met een event in de omgeving van Rotterdam. De jaarplanning is nog niet rond, maar verwacht wordt dat op korte termijn bekend is waar en wanneer FutureMakers nog meer plaatsvindt.

Ook interessant om te lezen