Menu
totaalpartner in business

Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

14 september 2021

Inschrijving voor de wedstrijd van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 weer van start voor professionals, thuisbakker, studenten MBO, leerlingen VMBO en Innovatief worstenbroodje.

 

Na een woelige Coronaperiode is op 30 augustus jongstleden de vernieuwde website opengesteld is voor de inschrijving van de prestigieuze wedstrijd van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022.

Dit jaar wordt de wedstrijd voor de 25-ste keer georganiseerd en dat wil de organisatie niet ongemerkt voorbij laten gaan, vandaar dat de klasse Innovatief Worstenbroodje als extra is toegevoegd. 

 

De sluiting voor inschrijving voor de professionals is op 26 september.

Voor de andere klassen is dat 29 januari 2022. Brabantse bakkerij- en slagerijondernemers worden weer uitgenodigd om zich in te schrijven voor de klasse Professionals.

Anderen kunnen hun keuze maken voor de klasse die bij hem/haar past. Zie hiervoor www.hetlekkerstebrabantseworstenbroodje.nl Het wedstrijdreglement, data en andere info zijn hierop terug te vinden.

 

Enkele belangrijke zaken voor de Professionals uit het wedstrijdreglement staan hieronder:

  

 • Een mysteryshopper zal 2x aankopen komen doen in de periode van begin september en eind november. Hier zullen 10 finalisten uit voortkomen die allemaal gaan finalebakken, dit jaar bij de Rooi Pannen in Eindhoven. In de maand december komt de mysteryshopper niet.

   

 • Bij de 10 finalisten zal de mysteryshopper nogmaals aankopen komen doen in de periode van 1 januari tot aan de finaledag. Deze aankoop zal voor 50 % meetellen in de beoordeling en de andere 50% zal komen van het worstenbroodje dat op de finaledag wordt gebakken.

   

 • De prijsuitreiking zal weer kort na het finalebakken plaatsvinden op een woensdagavond. Omroep Brabant doet daarvan verslag doen, mogelijk live. De avond zal alleen in het teken staan van het (innovatieve) worstenbroodje zonder andere items. Alle 10 finalisten zullen op het podium komen te staan.

   

 • Het inschrijven kan gedaan worden via onze site www.hetlekkerstebrabantseworstenbroodje.nl  .
 •  
 • De jury zal bestaan uit 6 tot 8 consumenten en 6 vakjuryleden. De beoordelingsrapporten zullen dit jaar voor het eerst digitaal gedownload kunnen worden door de deelnemers via de genoemde site. Zorg wel dat u een account hebt aangemaakt.
 •  
 • Deelnemers van de Klasse Professionals krijgen één poster op A0 formaat en een raamsticker om de wedstrijd en het worstenbroodje te promoten.

 

Voor de thuisbakkers, studenten MBO, leerlingen VMBO en deelnemers Innovatieve Worstenbroodje kunnen alleen inleveren op dinsdag 15 februari 2022. Locatie De Rooi Pannen, Kaakstraat 1 Eindhoven.

 

Omroep Brabant zal, net als voorgaande jaren, weer veel aandacht schenken aan deze wedstrijd op TV en social media. De deelnemers kunnen daar hun voordeel mee doen!.

 

Mocht  u nog vragen  hebben dat kunt u die stellen via de genoemde site.

Ook interessant om te lezen