Menu
totaalpartner in business

Leerling-meesterteam haalt finale Mondial du Pain

21 oktober 2021

Op de Mondial du Pain in Nantes bereikte het Nederlandse leerling-meesterteam de vierde plaats. Daarmee behaalden Meester Boulanger Hiljo Hillebrand en student Renske Huyben een ticket voor de finale in 2022: de Best of Mondial du Pain.

Hiljo Hillebrand en Renske Huyben streden namens het Nederlands BoulangerieTeam dat al jaren meedraait op het hoogste boulangerie niveau in de wereld. Renske en Hiljo kijken naar die wedstrijd uit: “We mogen nog een jaar vol aan de bak en dat gaan we zeker doen!”

De wedstrijd op het Mondial du Pain was pittig. Hiljo en Renske trainden daarom al sinds begin dit jaar samen om deze prestatie te kunnen leveren. Deelnemers moesten op de wedstrijddag binnen 8,5 uur een grote variatie aan broden maken: een aantal standaardbroden, zoals baguettes en desembroden, een typisch Nederlands brood, en een assortiment viennoiserie en belegde sandwiches. Deelnemers presenteerden hun broden op een presentatietafel, waarvan een showstuk van brood gemaakt, de eyecatcher was.

Sterk deelnemersveld

Meester Boulanger Wietse Schiere coachte Hiljo en Renske en is trots op hun prestatie: “Het team heeft super gebakken; alles was top! De juryvoorzitter vertelde ons dat het een close finish was, omdat de verschillen tussen de landenteams marginaal waren en het niveau van de deelnemers dicht bij elkaar zat. Het belooft dus volgend jaar een spannend WK te worden.”

In totaal deden tien teams mee aan de wedstrijd in Nantes. De eerste zes kwalificeren zich voor de Best of Mondial du Pain in 2022. Waar en wanneer deze wedstrijd plaatsvindt, hangt af van de COVID-situatie in 2022.

Uitslag Mondial du Pain 2021 leerling-meesterteams

  1. Japan
  2. Spanje
  3. Italië
  4. Nederland
  5. Frankrijk
  6. België
  7.  

Deelnemers Ghana, Peru, Algerije en Chili vielen buiten de top 6.

Ook interessant om te lezen