Menu
totaalpartner in business

Gouden Beko Speld voor Bas van Esch

14 juni 2022

Tijdens de ledenvergadering van Coöperatieve Vereniging Beko op maandag 13 juni jl. heeft scheidend bestuurslid Bas van Esch uit handen van voorzitter Aike Hilvers een Gouden Beko Speld ontvangen voor zijn bijzondere verdiensten voor de coöperatie. 

 

Bas is jarenlang bestuurslid geweest van regio Beko Noord en was namens die regio de afgevaardigde in het hoofdbestuur. Hij volgde in 2012 Jozeph Verloop op. Dat was in het jaar voor de fusie. ‘Bas heeft zich altijd vol overgave ingezet voor de coöperatie en haar bedrijven’, vertelt Aike Hilvers. ‘ Zijn betrokkenheid bij leden en de medewerkers van Beko is groot. Ik kan Bas typeren als: betrouwbaar, integer, goed voorbereid en nooit te beroerd om een extra taak op zich te nemen. Bas heeft een groot blauw Beko-hart. We kunnen op één hand de keren te tellen dat Bas in al die jaren niet bij een vergadering was.

Van Esch is jarenlang de portefeuillehouder van Beko Advies geweest. Hilvers: ‘Dat was vanaf 2013 tot het moment dat Marquerithe Verheul werd aangesteld als coöperatie-directeur. Toen verviel het portefeuillehouderschap van alle bestuurders en dus ook dat van Bas voor Beko Advies. Maar hij voelt zich tot op de dag van vandaag betrokken bij deze Beko-dochter. ’

Bas was nooit te beroerd om zijn verantwoordelijkheid te nemen, vervolgt Hilvers. ‘Weloverwogen nam hij standpunten in. Hij kan goed luisteren naar anderen, maar heeft wel degelijk een eigen mening. Altijd met in zijn achterhoofd het ledenbelang. Groot of klein, broodbakker of banketbakker, dat maakt voor Bas niets uit. Een lid is een lid. ’

Het Beko-bestuur kent Gouden Spelden toe aan personen die gedurende een lange periode hebben bijgedragen aan verbetering van de Beko-organisatie. Spelden worden uitgereikt bij vertrek van een persoon of bij bijzondere jubilea. De Beko-organisatie heeft met het toetreden van Bas van Esch 23 Gouden Speld Dragers.

Ook interessant om te lezen

  Folkert Baarsma nieuw lid hoofdbestuur
  Lid in beeld
  Folkert Baarsma nieuw lid hoofdbestuur
  Folkert Baarsma is op 13 juni gekozen tot voorzitter van de regio Beko Noord. Hij neemt tevens zitting in het hoofdbestuur van Beko Coöperatie.
  lid-in-beeld
  beko-coöperatie
  Ik verkoop liever producten dan uren
  Lid in beeld
  Ik verkoop liever producten dan uren
  Wanneer zijn ouders overwegen hun goedlopende bakkerij in Barneveld te koop te zetten, stapt Remco van der Veer alsnog in het bakkersbedrijf.
  lid-in-beeld
  beko-coöperatie
  Broers willen bakkersvak stoer maken
  Lid in beeld
  Broers willen bakkersvak stoer maken
  Bakkerij Vliegendehond is al meer dan zestig jaar een begrip in Wolvega. Johan en Jordi zijn de vierde generatie.
  lid-in-beeld
  beko-coöperatie