Menu
totaalpartner in business

Gevaren Identificatie Risico Analyse

07 september 2021

Grondstoffen, wat bakt u ervan?

U kent het wel, een magazijn vol grondstoffen en u maakt er de mooiste en lekkerste producten van. Wist iedereen maar eens hoeveel energie en denkwerk vooraf gaat aan het ontwikkelen en produceren daarvan.

Voedselveiligheid staat voorop, zonder enige discussie! Maar dat is zoveel meer dan alleen maar hygiënisch werken. De receptuur met de juiste grondstoffen, de etiketinformatie, voedingswaarden en allergenen, zomaar wat parameters die u nodig hebt om de productveiligheid te borgen. Steeds meer van uw klanten gaan ook naar deze informatie vragen.

Het is daarom van groot belang de meest recente grondstofspecificaties van de leveranciers in bezit te hebben. Het is belangrijk te weten dat er door uw leverancier wordt gecontroleerd of de ingrediënten overeenstemmen en of de voedingswaarden en allergeneninformatie juist zijn. Kortom, iedere ondernemer die voedsel produceert is verplicht kennis te hebben van de grondstoffen die hij verwerkt en hun risico’s. Het verstrekken van deze productspecificatie aan de afnemers is een wettelijke plicht, daarom kunt u de productspecificaties van Beko Groothandel downloaden in Specsplaza of PS in Food of opvragen via onze kwaliteitsafdeling (specificaties@beko-groothandel.nl).

Bent u gecertificeerd?

Dat is een vraag die een consument niet snel aan u zal stellen, die vertrouwt op uw kennis en kunde. Levert u uw producten aan het zogenaamde derde kanaal zoals: horeca, instellingen of retail, dan is de vraag: “Bent u gecertificeerd? “ bijna standaard. Dan is de hygiënecode niet meer toereikend, er wordt meer van u gevraagd. Vragen van dergelijke afnemers zijn gebaseerd op risicobeheersing en daar kan Beko Groothandel u bij helpen!

Wat bakt Beko Groothandel ervan?

Het bakken laten we graag aan u over, maar in de risicobeheersing kunnen wij u veel werk uit handen nemen. De kwaliteitsdienst van de Beko-bedrijven heeft van alle voedingsmiddelen een grondstofrisicoanalyse opgesteld, gebaseerd op HACCP studies.

Tevens is er een systeem ontwikkeld om deze grondstofrisicoanalyses aan u ter beschikking te stellen. Voor alle grondstoffen die u van Beko Groothandel afneemt kunt u deze analyse kosteloos opvragen. Alleen uw processtappen en de daarbij behorende risico’s moet u nog aan het document toevoegen om de risicoanalyse compleet te maken. U bent dan niet gecertificeerd, maar binnen food gerelateerde bedrijven is een risicoanalyse een breed geaccepteerd alternatief en een vereiste volgens de hygiënecode als u aan het derde kanaal levert.

Grondstofrisicoanalyses kunt u opvragen via: gira@beko-groothandel.nl. Dit kan alleen voor grondstoffen die u van Beko Groothandel afneemt.

Heeft u nog vragen? Stuur dan een email naar: kwaliteit@beko-groothandel.nl en wij nemen contact met u op.


Ook interessant om te lezen

  Kredietunie Bakkerij Ondernemers
  KBO
  Kredietunie Bakkerij Ondernemers
  Voor ondernemers door ondernemers. Ervaren en vermogende ondernemers helpen collega-bakkers met krediet en coaching.
  beko-coöperatie
  beko-coöperatie
  Je moet het beter doen dan de rest
  Lid in beeld
  Je moet het beter doen dan de rest
  Zeeuwse bakker Joop van Meijel streeft naar constante kwaliteit. "Belangrijk is dat je altijd constant bakt dan weet de klant wat hij krijgt."
  lid-in-beeld
  beko-coöperatie
  Genomineerden IJssalon 2023
  Ambachtelijk IJscentrum
  Genomineerden IJssalon 2023
  De genomineerden voor de prestigieuze titel IJssalon van het Jaar 2023 zijn bekend. Zes genomineerden gaan op voor deze titel.
  beko-coöperatie