Menu
totaalpartner in business

Dutch Pastry Award 2022

09 maart 2022

Lotte van Gorp won de Dutch Patry Award met haar showstuk gebaseerd op schilderijen van Vincent van Gogh. Noa Vlemmix eindigde als tweede en Ramona Rütti maakte het geheel vrouwelijke podium compleet.

Lotte’s showstuk is opgebouwd uit drie schilderijen van Vincent van Gogh: de bodem baseerde ze op de Amandelbloesem, het centrale stuk representeert de bekende Zonnebloemen en bovenin zit de IJsvogel aan de waterkant. Lotte gebruikte in haar showstuk onder meer de techniek suikerblazen. De taart van Lotte is gebaseerd op amandelbloesem. Voor de bodem gebruikte ze amandel en in de vulling zitten aalbescompote en amandelmousse. De taart kreeg een witte glaçage. Lotte won in 2018 al de Gouden Gard en wordt nu aspirant-lid van het Dutch Pastry Team. Lotte werkt bij Huize van Wely in Noordwijk.

De tweede plaats ging naar Noa Vlemmix met haar showstuk First Art, gebaseerd op oude grottekeningen. Ook won Noa de Publieksprijs met ruim 700 stemmen. Noa werkt bij Chocolaterie Bontom in Nijkerk.

De derde plaats ging naar Ramona Rütti, die zich voor haar showstuk liet inspireren door gebouwen en kunst in Amsterdam. Ramona werkt bij Patisserie Tummers in Heemstede.

Bas Turion ontving de Jurgen Willems Motivatieprijs. De jury vond zijn taart het beste van alle taarten die ze proefden. Bas werkt bij Crème de la crème in Amsterdam.

Ook interessant om te lezen