Menu
totaalpartner in business

Coupe du monde de la Boulangerie

30 maart 2022

Na een jaar lang intensief trainen is het Bas Goossen, Roy Schepers, Gerrit Huckriede en bondscoach Hans Som gelukt om de tweede prijs in de wacht te slepen tijdens de Coupe du Monde de la Boulangerie in Parijs tijdens Sirha Europain 2022. Daarmee liet het team negen landen achter zich. Topfavoriet Taiwan behaalde goud, Noorwegen werd derde.

Gerrit Huckriede, broodbakker bij Bakkerij Nollen, haalde het hoogste aantal punten van alle kandidaten.

Het was de elfde editie van de Coupe du Monde de la Boulangerie, het Wereldkampioenschap voor de beste broodbakkers van over de hele wereld. Elf nationale teams namen het op het hoogste niveau tegen elkaar op. Elk team bestond uit drie leden, die de competitie aangingen op de vier verschillende disciplines: brood, viennoiserie, artistieke test en ‘gourmet baking’. Het begon met een briefing waarbij de vier opdrachten werden toegelicht. Op drie van de opdrachten konden de teams zich vooraf in Nederland voorbereiden; de vierde was een black box-opdracht. Gedurende de drie beursdagen traden de teams op verschillende dagen aan in de wedstrijdboxen.

Ook interessant om te lezen