Menu
totaalpartner in business

Beste Bonbon van Nederland

09 maart 2022

De ‘Beste Bonbon van Nederland’ is een chocoladewedstrijd, gestart in 2020. Jaarlijks ontwikkelen leden van het Dutch Pastry Team een bonbonmal in samenwerking met Chocolate World. Met deze mal maken de  deelnemers hun inzending voor de ‘Beste Bonbon van Nederland’ . Het creëren, ontwikkelen en maken van een juiste bonbon is ware ambachtelijke kunst. De vakkundige Dutch Pastry Team jury beoordeelt de bonbons op techniek, structuur en smaak.

De bonbon van Marieke is een ode aan de Inca’s uit Peru. Dat is terug te zien in haar presentatie, waarvoor ze de Machu Picchu namaakte van chocolade. In de bonbon zit een gelei van geelwortel, banaan en passievrucht, ganache van chocolade met een vleugje tonkabonen, op een bodem van gepofte quinoa. Marieke werkt bij Wereldbakker Wijnand (Laren, Gld.)

Marieke deed voor het derde jaar mee aan de wedstrijd. Op het podium bedankte ze naast haar werkgever en collega’s ook haar oude leermeester Richard Jansen die afgelopen oktober overleed. “Door hem ben ik in de chocola beland. Afgelopen weekend was ik bij zijn vrouw en ze zei ‘Richard staat naast je’ en dat vond ik zo fijn. Dit is ook voor hem.”

Ook interessant om te lezen