Menu
totaalpartner in business
Bakt u de beste speculaas?

Bakt u de beste speculaas?

12 September 2023
Beko Coöperatie geeft ook dit jaar bakkers en banketbakkers in Nederland weer kans om hun speculaas te laten beoordelen door een vak- en consumentenjury. Deelname is gratis! 

Lees hieronder alles over de keuring of klik HIER om direct in te schrijven!

Zo doet u mee
Meedoen kan in één, twee of drie categorieën. U meldt zich online aan, vult de gevraagde gegevens in en drukt op verzenden. Daarna ontvangt u een bevestigingsmail en een pdf-formulier met uw gegevens. Deze pdf print u uit.  De print levert u samen met uw speculaasproducten in op maandag 9 of dinsdag 10 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur bij een van de Dc’s van Beko Groothandel:

 • Beko Midden, Niels Bohrweg 101 in Utrecht bij het afhaalloket magazijn.
 • Beko Noord, Loberingemaat 11 in Meppel bij het afhaalloket magazijn.
 • Beko Zuid, De Amert 604 in Veghel bij de afhaaldeur magazijn.
 • Beko West, Franklinstraat 17 in ‘s-Gravenzande bij het afhaalloket magazijn.
 •  

Categorieën en aanleverspecificaties
Bij inschrijving kunt u reglement/voorwaarden downloaden.

U kunt inschrijven voor drie categorieën. De jury is consequent en streng! Dus lees onderstaande specificaties goed, zodat u zeker weet dat uw producten gekeurd kunnen worden!

1. Speculaasjes zonder amandelen
- 3 complete consumentenverpakkingen van minimaal 150 gram per stuk
- De verkoopprijs per 100 gram

2. Speculaasjes met amandelen 
- 3 complete consumentenverpakkingen van minimaal 150 gram per stuk
- De verkoopprijs per 100 gram
- Amandelen mogen in het deeg of als decoratie verwerkt zijn

3. Gevuld speculaas
- 3 complete consumentenverpakkingen van minimaal 200 gram per stuk
- De verkoopprijs per 100 gram
- Gebruik 100% amandelspijs verplicht
- Gebruik van andere smaakcomponenten toegestaan

NB: Elk product mag naar eigen inzicht met roomboter dan wel margarine worden bereid. 

De jurering
Om een zo eerlijk mogelijke beoordeling te kunnen garanderen, wordt elk product gekeurd door zowel een consumenten- als een vakjury. Tijdens beide keuringsdagen zijn dat steeds dezelfde jurykoppels. Het consumentenpanel zijn onafhankelijke, representatieve speculaasliefhebbers met ervaring in productbeoordeling. De vakjury bestaat uit gerenommeerde specialisten uit de bakkerijbranche. 

Consumenten- en vakjury hanteren deels verschillende beoordelingscriteria. De weging van de beoordelingen is 50/50. De vakjury keurt de producten ‘blind’ en krijgt de verpakking niet te zien. Voor het consumentenpanel zijn: etikettering, verpakking en de hersluitbaarheid daarvan, belangrijke onderdelen bij de beoordeling. 

Juryvoorzitter is Frank van Sprang van Beko Advies (06 51 09 66 06). Meer weten? Bel hem.

Meedoen loont altijd
Van uw ingezonden speculaasproduct(en) ontvangt u altijd een keuringsrapport. Dat geeft u een goede kijk op de kwaliteit en mogelijke verbeterpunten van uw speculaas. Scoort uw product een 7,5 of hoger, dan krijgt u een certificaat en een posterpakket waarmee u uw speculaas kunt promoten in uw winkel. 

In iedere provincie roepen we de deelnemer met de hoogste score per categorie uit tot provinciewinnaar, mits deze score een 7.00 of hoger is. Behoort u tot één van deze 36 winnaars, dan mag u een jaar lang de titel ‘Beste van de provincie 2023’ voeren, dat kan zijn voor de beste speculaasjes zonder amandelen, de beste speculaasjes met amandelen of de beste gevulde speculaas. Alle provinciewinnaars ontvangen een promotiepakket, een certificaat en een beker. 

Behaalt u in één van de drie categorieën landelijk de hoogste score van alle inzendingen, dan mag u een jaar lang de titel ‘Beste van Nederland 2023’ voeren. Uiteraard krijgt ook u een beker, een certificaat en een promotiepakket maar ook een cheque ter waarde van 500 euro die u kunt besteden bij Buro MC Marketing en Creatie.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk
U kunt uw speculaasproducten, met het formulier dat u per mail na inschrijving ontvangt, op 9 of 10 oktober vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur inleveren bij de vestigingen van Beko Groothandel. Onze medewerkers nemen uw producten in ontvangst en controleren die met de gegevens op het inleverformulier.

Om het logistieke proces goed te kunnen managen, en om ervoor te zorgen dat uw speculaas op tijd aan de jury wordt aangeboden, is het noodzakelijk dat u zich vooraf inschrijft en wij weten dat u mee doet met de Speculaaskeuring 2023 van Beko Coöperatie.

Aanmelden Beko Speculaaskeuring? Klik hier

 •  

Ook interessant om te lezen

  Adriaan van Heeswijk
  Lid in beeld
  Adriaan van Heeswijk
  Over de schouders van vierde generatie kijken bij Bakkerij van Heeswijk. ‘Ons belangrijkste ingrediënt is tijd’, aldus Adriaan van Heeswijk.
  lid-in-beeld
  beko-coöperatie
  Iedere dag bakken met veel plezier!
  Lid in beeld
  Iedere dag bakken met veel plezier!
  Jan van Dommelen, huidige eigenaar van Stadsbakkerij van Montfoort, is al 48 jaar bakker.
  lid-in-beeld
  beko-coöperatie
  Lex Verkley
  Lid in beeld
  Lex Verkley
  Lex en Nicoline weten van Banketbakkerij Verkley een bloeiende onderneming te maken.
  lid-in-beeld
  beko-coöperatie