Menu
totaalpartner in business
Bakbekwaam.nl

Bakbekwaam.nl

17 February 2022

Op 14 februari is informatieplatform Bakbekwaam.nl officieel gelanceerd. Daarmee is alle informatie over werken en leren in de bakkerijbranche voortaan te vinden op één website. Bakbekwaam.nl is er voor medewerkers, leidinggevenden en ondernemers in de industriële en ambachtelijke bakkerij. Zij vinden er antwoord op vragen over bijvoorbeeld training en opleiding, de cao, veilig, gezond en stofvrij werken, of regelingen als de vitaliteitsregeling.

Bakbekwaam.nl werkt als wegwijzer: iedereen moet snel kunnen vinden wat hij of zij zoekt. Het platform bundelt overzichtelijk de informatie die voorheen op twaalf verschillende websites stond, waaronder die van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf en Veilig en Gezond. De informatie is specifiek toegesneden op medewerkers enerzijds en leidinggevenden of ondernemers anderzijds. Daarnaast biedt het platform nieuws en actuele informatie voor iedereen in de bakkerijbranche, en duidelijke informatie over de CAO Bakkersbedrijf.

Wat vindt u op Bakbekwaam?

  • Een handige zoekfunctie waarmee je snel een training, opleiding of cursus kunt vinden in het aanbod van vrijwel alle aanbieders in de branche.
  • Informatie over leren en ontwikkelen in de bakkerijbranche, inclusief subsidiemogelijkheden.
  • Informatie over gezond, veilig, stofvrij en vitaal werken.
  • Informatie over de cao, ORBA, de WGA-gatverzekering en diverse regelingen.
  • Nieuws en actualiteiten voor de bakkerijbranche.

 

Bakbekwaam.nl combineert dus bestaande informatie - van onder andere het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf en Veilig en Gezond - en nieuwe informatie, van bijvoorbeeld de Stichting Bakkracht.

Toegankelijk en helder

Marco Bijl, voorzitter Sociaal Fonds Bakkersbedrijf: “Bakbekwaam geeft vorm aan de wens om informatie over werken en leren in de branche eenvoudig toegankelijk te maken. Doordat informatie over relevante opleidingen en doorgroeimogelijkheden gemakkelijk vindbaar is, wordt werken in de branche aantrekkelijker. Met toegankelijke informatie over arbogerelateerde onderwerpen draagt Bakbekwaam daarnaast bij aan veilig, gezond en vitaal werken in de branche.”

Ook interessant om te lezen