Menu
totaalpartner in business

Omzetbarometer: derde kwartaal 2018

24 oktober 2018

Beko OmzetBarometer: derde kwartaal in beeld

Kleine verbetering aantal kassabonnen derde kwartaal

Ondanks de zeer warme zomermaanden zien we in het derde kwartaal een kleine verbetering in het aantal kassabonnen. Het aantal nam ten opzichte van het eerste halfjaar met 0,2% toe. Niet een grote stijging, maar de daling is in elk geval tot staan gekomen. In de laatste weken zien we het aantal kassabonnen weer wat stijgen. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal kassabonnen ongeveer gelijk aan dat van vorig jaar. De gemiddelde besteding nam in het derde kwartaal iets af. Hierbij moet de kanttekening worden gemaakt dat in het eerste halfjaar ook feestdagen als Pasen hun invloed hebben op de besteding. 
tekst gaat verder onder de afbeelding

Het is gebleken dat met name de winkels in een winkelcentrum of binnenstad veel nadeel hebben ondervonden van het warme zomerweer. De winkels op andere locaties hadden er wel last van maar minder. Hoewel een omzetindex beneden 100 niet vrolijk kan stemmen kan dit niet louter en alleen aan de warme zomer worden toegeschreven. De supermarkten timmeren zonder uitzondering allemaal hard aan de weg. Het verschil in productkwaliteit wordt steeds kleiner. Het onderscheid zal dus ergens anders moeten worden gezocht. Niet eenvoudig, maar er zijn genoeg voorbeelden van ondernemers die het wel lukt om in omzet te plussen.

 De Beko OmzetBarometer is een initiatief van Beko Advies. Meedoen is gratis. De Beko OmzetBarometer kunt u gebruiken op elk gewenst moment en op elke locatie. Simpel invoeren leidt tot waardevolle getallen en grafieken. KLIK HIER voor meer informatie.

Ook interessant om te lezen

  Column: 'Bereid u voor op decemberdrukte'
  Column Silvia van Nieuwland
  Column: 'Bereid u voor op decemberdrukte'
  Lees hier de nieuwste column van Silvia van Nieuwland uit Bakkers in Bedrijf.
  beko advies
  Bakkerijbranche
  Column: 'Geen enkele machine heeft een betere machine uitgevonden'
  Column Silvia van Nieuwland
  Column: 'Geen enkele machine heeft een betere machine uitgevonden'
  Lees hier de nieuwste column van Silvia van Nieuwland.
  beko advies
  Bakkerijbranche
  Column: 'Kwetsbaarheid'
  Column: 'Kwetsbaarheid'
  Column: 'Kwetsbaarheid'
  Lees hier de column van Silvia van Nieuwland 'Kwetsbaarheid'
  beko advies
  Bakkerijbranche