Ga met M.O.C mee op studiereis naar Oostenrijk

22 januari 2018 |

Laat je inspireren!

Ga met M.O.C mee op studiereis naar Wenen/Backaldrin (ook voor niet-leden!)

 

“Je bent wat je eet.” Het is een bekend citaat met een diepere betekenis. Aan het eten ontdekt men de ware aard van een land, zo wordt gezegd. Wat zouden de vele regionale specialiteiten dan over de Oostenrijkers vertellen? Het zegt alvast dat ze levensgenieters zijn die van hun tradities houden.

De Linzer Torte is (inter)nationaal bekend. De hoofdstad van de deelstaat Oberösterreich schonk er zijn naam aan. Het unieke aan deze taart is dat het recept ervan bekendstaat als het oudste neergeschreven taartrecept ter wereld. Ook kennen we de legendarische Sachertorte, die voor het eerst in 1832 werd gebakken door de bijdehante leerlingkok Franz Sacher door indruk te maken met de smaak en het design. En niet te vergeten natuurlijk de Apfelstrudel, liefst met vanillesaus. Als je in Oostenrijk om een Kaiserbrotchen vraagt kijken de meeste bakkers je vreemd aan. Het broodje heet in Oostenrijk namelijk “Semmel” en het wordt voornamelijk met zoetigheid gegeten, zoals huisgemaakte confiture (jam) of chocolade pasta. Daarnaast kennen Oostenrijkers ook Schwarzbrot, een donker zuurdesembrood.

Ga met M.O.C mee op studiereis naar Wenen/Backaldrin van 19 t/m 21 maart 2018. Deze reis komt mede tot stand in samenwerking met Royal Steensma (partner van Backaldrin in Nederland) en Backaldrin-Oostenrijk. Neem contact op met Frank van Sprang voor meer informatie: f.v.sprang@beko-advies.nl of 06-510 966 06.

Terug naar overzicht