Menu
totaalpartner in business

Cijfers & Trends 2018: Kwaliteit wint!

17 september 2018

Exclusief voor leden van Beko Coöperatie

Deze week is de nieuwste editie van Cijfers & Trends voor de ambachtelijke brood- en banketbakkerij uitgebracht. De kerncijfers: de omzet in het gemengde bedrijf steeg gemiddeld met 3,0%, in de banketbakkerij met gemiddeld 4,2%. De omzetstijging in het gemengde bedrijf bleek niet voldoende om de gestegen kosten volledig te dekken. Het thema van Cijfers & Trends 2017 is 'Kwaliteit wint!'. Alle leden van Beko Coöperatie krijgen gratis een gedrukt exemplaar per post toegestuurd.

Vorig jaar was het thema van Cijfers& Trends “in beweging”. De markt is nog steeds volop in beweging. Bewegen hoort immers bij ondernemen. Zonder beweging blijft alles zoals het was, en krijgt men wat men altijd kreeg. Wat is dan morgen je toegevoegde waarde? Alleen die speciaalzaken die zich echt weten te onderscheiden, leveren een bovengemiddelde (markt)prestatie. Onderscheiden is niet makkelijk. Het betekent kwaliteit leveren, niet alleen kwaliteit op het gebied van product, maar kwaliteit bieden in alle facetten van het ondernemerschap.

Het is duidelijk dat supermarkten fors inzetten op vers. Hiermee begeven ze zich steeds meer op het gebied van de speciaalzaak. Supermarkten moeten het hebben van volume, speciaalzaken van hun uitstekende productkwaliteit in combinatie met kennis. Een speciaalzaak kan zich onderscheiden op het gebied van onder andere gastvrijheid, beleving, storytelling, verpakking, presentatie en sfeer. Ook de passie en zichtbaarheid van de ondernemer versterken de totaalbeleving. Het is zaak te blijven vernieuwen en te luisteren naar wat de consument van morgen wil. Kwaliteit bieden in alle facetten is een pittige opgave, maar van essentieel belang voor uw toekomst.

Met de jongste uitgave van Cijfers & Trends viert Beko Advies de start van haar 30-jarige jubileum. Het is dit jaar namelijk 30 jaar geleden dat Beko Advies werd opgericht. Toen nog onder de naam CAD Advies in Zeist, maar tegenwoordig hebben de adviseurs hun thuisbasis in Veghel. En wie jarig is trakteert! Kom daarom langs op onze stand tijdens de Beko Najaarsdagen op 24 en 25 september in Nieuwegein voor onze speciale jubileumaanbiedingen.

Ook interessant om te lezen