Menu
totaalpartner in business

Tulband King Amarena

Volgens de legende hebben de heilige Drie Koningen op de terugweg van Bethlehem de Elzas bezocht. Daar werden ze zo hartelijk ontvangen dat zij als dank een cake hebben gebakken met behulp van hun hoofddeksel. Zo ontstond de tulband. We mogen dus stellen dat de tulband een koninklijke lekkernij is, en daarom hebben wij de broodtulbanden een koninklijke naam gegeven. Speciaal is de King Amarena, de tulband waarmee Pieter Bienefelt winnaar van de Bakery Master 2018 in Parijs is geworden.

Recept tulband King Amarena
Ingrediënten 
 100 % eiwit rijke bloem 
 7 % gist
 2.2 % zout
 20 % stollenpoeder
 10 % roomboter
 65 % water
 55 % Amarena kersen dextrose
 30 % gedroogde abrikoos stukjes
 35 % rozijnen

Werkwijze
- Maak een goed afgekneed deeg van 27°C.
- Meng de vulling door. Geef het 40 minuten bulkrijs. 
- Weeg het deeg af op gewenst gewicht (kleine tulbanden +/- 400 gram).
- Bol het op en plaats dit in de geprepareerde vormen. 
- Narijs +/- 60 minuten. 
- Bak het brood in maximaal 35 minuten gaar.
- Tip: smeer de blikken in met boter en suiker

Ook interessant om te lezen

    Rise! #2 2020 Rise! #2 2020
    Feest in uw winkel!
    Rise! #2 2020
    Met de inspiratie uit Rise! maakt u dit voorjaar een feestje in uw winkel! Ook (of misschien wel vooral) in deze corona-tijd zoekt de consument lekkere producten om thuis van te genieten!
    Rise!
    [EMPTY]
    Rise! #1 2020 Rise! #1 2020
    De trends van 2020
    Rise! #1 2020
    We hebben de oliebollen net achter de kiezen dus steken de goede voornemens alweer de kop op! Wat betekent dat voor u, als bakker?
    Rise!
    [EMPTY]
    Rise! #4 Rise! #4
    Het einde van 'goed genoeg'
    Rise! #4
    De consument wil niet iets van de schappen trekken en afrekenen. De consument wil echt contact!
    Rise!
    [EMPTY]