Menu
totaalpartner in business

Smelten, koelen, spuiten

Met de CW40 van Chocolate World wordt het wel héél gemakkelijk om chocolade te maken. Ook Arno van Drongelen van Chocolatier Mauritsz werkt met de CW40. “Dit is dé manier om jezelf te onderscheiden.”

Chocolaterie Mauritsz maakt bonbons en seizoenchocolade voor de retail. Maar ook voor bakkers die weinig tijd hebben om zelf bonbons te maken. Eigenaar Arno van Drongelen beschikt over een ambachtelijke productieruimte in het Zeeuwse Axel. “Het is bewerkelijk om bonbons te maken”, vertelt hij. “Wij maken veertig verschillende soorten. Die variatie is voor bakkers erg arbeidsintensief.”

Chocolade Compleet
Arno vindt dat huisgemaakte chocolade goed aansluit op het assortiment van de (banket-) bakker. “Klassieke flikken, letters en andere producten zijn minder bewerkelijk dan bonbons. En met Chocolade Compleet worden bakkers op hun wenken bediend.” Met dit concept werken bakkers veelal met een CW40 tempereermachine van Chocolate World. Arno: “Met de CW40 tempereermachine kun je heel gemakkelijk chocolade smelten en tempereren tot rond de 30 graden. Zo krijg je een optimale kristallisatie en compactheid. Giet je de chocolade in een vorm, dan is ze binnen vijf minuten opgesteven en mooi van glans.”

‘Ideale machine’
Zonder een tempereermachine moet je chocolade eerst zelf smelten en dan keer op keer uitsmeren op bij voorkeur een marmeren plaat. Arno: “Dit trage afkoelen kost veel tijd en luistert nauw. Een verschil van één graad kan al funest zijn voor je eindproduct. Met de CW40 hoef je enkel maar op de knoppen te drukken, voor smelten en tempereren.” Tijdens het tempereren doet het interne koelsysteem van de CW40 zijn werk. De gekristalliseerde chocolade is vervolgens makkelijk in vormen of spuitzakken te gieten. “Dan komt de creativiteit van de bakker om de hoek kijken”, zegt Arno. “Voor beginnende chocolatiers is dit de ideale machine om mee te beginnen. En uiteindelijk ook een manier om jezelf te onderscheiden, want met huisgemaakte chocolade geef je de klant weer een extra reden om bij jou te shoppen!

Meer weten over de CW40 tempereermachine en Chocolade Compleet? Neem contact op met uw verkoopadviseur van Beko Techniek of kijk op chocoladecompleet.nl.

Ook interessant om te lezen

  Rise! #2 2020 Rise! #2 2020
  Feest in uw winkel!
  Rise! #2 2020
  Met de inspiratie uit Rise! maakt u dit voorjaar een feestje in uw winkel! Ook (of misschien wel vooral) in deze corona-tijd zoekt de consument lekkere producten om thuis van te genieten!
  Rise!
  [EMPTY]
  Rise! #1 2020 Rise! #1 2020
  De trends van 2020
  Rise! #1 2020
  We hebben de oliebollen net achter de kiezen dus steken de goede voornemens alweer de kop op! Wat betekent dat voor u, als bakker?
  Rise!
  [EMPTY]
  Rise! #4 Rise! #4
  Het einde van 'goed genoeg'
  Rise! #4
  De consument wil niet iets van de schappen trekken en afrekenen. De consument wil echt contact!
  Rise!
  [EMPTY]