Menu
totaalpartner in business

Pastochef: de machine die alles kan

De ijsmachines van Carpigiani zijn zo compleet, dat ze (veel) meer kunnen dan alleen ijs bereiden. Met de Pastochef RTL als meest veelzijdige alleskunner, die verhit, koelt en mixt op een manier waar andere machines slechts van kunnen dromen.

Vreemd is dat niet: Carpigiani is dé specialist in state-of-the-art ijs-machines. Voor ijsbereiders over de hele wereld gaat er weinig boven een Maestro, een Labotronic of Pastomaster. Voor Beko is Carpigiani de partner die voor de apparatuur zorgt binnen het Beko IJs concept. Uiteraard zijn dat de machines die het beste aansluiten bij de bakkerswereld. Machines als de Maestro HE en Labotronic HE, die in staat zijn om de beste panna cotta, cremeux, vla, room en gepocheerd fruit te bereiden. En ijs natuurlijk, want daar is het hier vooral om te doen. 

Droge bain marie
Toch is het wel zo handig als je kunt beschikken over een toestel dat vrijwel alles kan. De innovatieve Pastochef RTL is zo’n toestel. Dit innovatieve apparaat is eigenlijk een kookmachine. “Alles wat je op vuur bereidt, kan ook in de Pastochef ”, vertelt Stefan de Vroede van Carpigiani Ambachtelijk Benelux. “Deze verhit en koelt op basis van droge bain marie technologie, zonder vloeistof. Er is geen risico op aanbranden en de continuïteit van het product blijft altijd gelijk. De Pastochef verhit en koelt snel af naar de gewenste temperatuur, ideaal om te werken volgens de huidige HACCP normen. Het roerwerk heeft 8 verschillende mix-systemen, van traag tot snel, permanent of interval, en met 45 automatische en 5 gepersonaliseerde programma’s kun je het werk gewoon laten gebeuren.” 

Van ijs tot chocolade
Verhitten, doorkoken, terugkoelen, razendsnel mixen en verder doorkoelen gaan met de Pastochef op de automatische piloot. Net als chocolade tempereren, rijstepap bereiden, gele room, jam, variegato, yoghurts, ijsmixen en zelfs hartige producten als ketchup en Bolognese saus. “De Pastochef RTL neemt je letterlijk werk uit handen”, vertelt Stefan. 

Constante kwaliteit 
De Pastochef RTL wordt vaak gebruikt in combinatie met een Labotronic HE. Deze machine is namelijk in staat om het ijs te vriezen en werkt op basis van het Hot-Cold Dynamic system®. Dit gepatenteerde systeem regelt het hete en koude gas met extra precisie, zodat het product niet kan aanbranden. Stefan: “Zo bereid je altijd het perfecte sorbetijs.” 

Het complete assortiment Carpigiani is leverbaar door Beko Techniek. Kijk op beko-techniek.nl of vraag je verkoopadviseur voor meer informatie!

Ook interessant om te lezen

  Rise! #2 2020 Rise! #2 2020
  Feest in uw winkel!
  Rise! #2 2020
  Met de inspiratie uit Rise! maakt u dit voorjaar een feestje in uw winkel! Ook (of misschien wel vooral) in deze corona-tijd zoekt de consument lekkere producten om thuis van te genieten!
  Rise!
  [EMPTY]
  Rise! #1 2020 Rise! #1 2020
  De trends van 2020
  Rise! #1 2020
  We hebben de oliebollen net achter de kiezen dus steken de goede voornemens alweer de kop op! Wat betekent dat voor u, als bakker?
  Rise!
  [EMPTY]
  Rise! #4 Rise! #4
  Het einde van 'goed genoeg'
  Rise! #4
  De consument wil niet iets van de schappen trekken en afrekenen. De consument wil echt contact!
  Rise!
  [EMPTY]