Menu
totaalpartner in business

Notenbrood

Een musthave voor elke bakker!

Brood ziet er niet alleen lekker uit met wat geroosterde pitten bovenop als decoratie, ze voegen ook smaak toe en geven méér karakter. Baktechnisch adviseur Michel Schröder: “En ze leveren ook extra voedingsstoffen, wat goed past in de gezonde levensstijl van de consument.” 

Bruneren voor meer smaak 
Het gebruik van noten, pitten en zaden is niets nieuws. Wat nog wel eens vergeten wordt, is om de noten eerst te bruneren, laat Michel weten. “Je creëert meer smaak door rauwe noten te roosteren, dan komen ze beter tot hun recht. Een oerbrood met geroosterde hazelnoten heeft véél meer smaak dan wanneer je de rauwe noot gebruikt. Bruneren is een kleine handeling die je eenvoudig in batches kunt doen.”

Michels zoete ‘in between bread’
Michels herfst-notenbrood is een zoet brood gevuld met speculaas, stukjes walnoot, amandel, cashew, gedroogde papaja, ananas, abrikoos en dadel. “Deze noten-vruchtenmix geeft het brood een nazomers tintje en vormt een mooi geheel met de speculaasvulling”, zegt Michel. “De zomer komt de herfst in dit brood tegemoet, en dat is ideaal aangezien onze zomers steeds langer duren.”

Recept notenbrood
Ingrediënten
 100 % Panettone bloem (eiwitrijke bloem)
 7 % Gist
 2,1 % Zout
 30 %  Stollenpoeder
 67 %  Water

Vulling
 60 % Rozijnen medium 10
 40 % Fruit noot mix Beko Speculaas vulling
 100 % KK Grof amandelspijs
 3 % Speculaaskruiden
 6 % Heel ei
 
Werkwijze
- Maak een goed afgekneed deeg van 27°C en werk vervolgens de vulling door.
- Weeg het deeg af op 150 gram en geef het een bolrijs van 60 minuten.
- Druk de bol plat, zo groot als de bakvorm. 
- Druk 90 gram speculaasvulling ook plat tot bijna dezelfde grote als het deeg.
- Druk vervolgens de tweede plak plat.
- Smeer de bovenkant in met een heel ei en decoreer dit met amandelstiften. 
- Plaats deze deegplak op de speculaasvulling en druk dit zachtjes aan.
- Geef het broodje nog 20 minuten narijs en bak het in 25 minuten af.

Ook interessant om te lezen

    Rise! #2 2020 Rise! #2 2020
    Feest in uw winkel!
    Rise! #2 2020
    Met de inspiratie uit Rise! maakt u dit voorjaar een feestje in uw winkel! Ook (of misschien wel vooral) in deze corona-tijd zoekt de consument lekkere producten om thuis van te genieten!
    Rise!
    [EMPTY]
    Rise! #1 2020 Rise! #1 2020
    De trends van 2020
    Rise! #1 2020
    We hebben de oliebollen net achter de kiezen dus steken de goede voornemens alweer de kop op! Wat betekent dat voor u, als bakker?
    Rise!
    [EMPTY]
    Rise! #4 Rise! #4
    Het einde van 'goed genoeg'
    Rise! #4
    De consument wil niet iets van de schappen trekken en afrekenen. De consument wil echt contact!
    Rise!
    [EMPTY]