Menu
totaalpartner in business

Gevulde chocoladeletter: White Chocolate Speculaas

De interesse naar chocolade is enorm, evenals de waardering voor het ambacht! Breng daarom een uniek stukje chocoladebeleving je winkel in. Laat klanten zien dat je het zelf maakt en biedt een onderscheidend assortiment t.o.v. de supermarkt. Neem ook een zijstap van traditionele chocoladeletters naar bijzondere letters met verschillende vullingen en decoraties. Onderscheidend, superlekker en met eigen signatuur; de consument zal deze niet snel in de supermarkt vinden. Ze zorgen voor een feestje in je winkel én bij de consument thuis!

Recept White Chocolate Speculaas
Ingrediënten
Gebruikte mal: lettervormen Beko Techniek. bv letter S: 032830S
60 g Callebaut® Crispearls Melkchocolade  
Mespunt Mona Lisa® Metallic Gold Powder
13 g Callebaut® Finest Belgian Chocolate Wit W2
135 g
 Callebaut® Finest Belgian Chocolate Wit W2
65 g
 Callebaut® Tintoretto Melk
 1 g speculaaskruiden

Bereiding
- Meng de Crispearls en het goudpoeder in een bakje, zodat de Crispearls goud kleuren. Verdeel over de vorm, zodat de mal gevuld is.
- Plak vast met een cornetje gekristalliseerde witte chocolade.
- Tempereer en mouleer de vorm. Laat uitkristalliseren.
- Verwarm de Tintoretto naar 25°C en voef de speculaas kruiden toe. Vul een spuitzak met de vulling en spuit de helft van de Tintoretto in de gemouleerde mal.
- Haal de vorm uit de koeling en laat op temperatuur komen. Sluit het geheel af met de gekristalliseerde witte chocolade
Tip: gebruik in plaats van speculaas kruiden, verkruimelde speculaas.

Bekijk het receptenboekje met nog 9 andere recepten voor gevulde chocoladeletters.
Gelijk aan de slag? Chocolade Compleet biedt een Chocoladeletter actiepakket waarmee je direct aan de slag kunt met deze (en meer!) gevulde chocoladeletters met zachte vullingen in combinatie met knapperige inclusies.

Ook interessant om te lezen

    Focaccia kip pesto Focaccia kip pesto
    recept
    Focaccia kip pesto
    Een focaccia is van oorsprong een Italiaans plat brood dat gegeten kan worden als bijgerecht bij bijvoorbeeld een kop soep of een frisse salade.
    Recept
    [EMPTY]
    Tulband King Amarena Tulband King Amarena
    Recept
    Tulband King Amarena
    Tulband: de koninklijke lekkernij
    Recept
    [EMPTY]
    Notenbrood Notenbrood
    Recept
    Notenbrood
    Notenbrood met meer smaak en een herfst-tintje
    Recept
    [EMPTY]