Menu
totaalpartner in business

Focaccia kip pesto

Een focaccia is van oorsprong een Italiaans plat brood. In Italië wordt een focaccia veelal gebruikt als sandwichbrood. Maar u kunt focaccia ook eten als bijgerecht bij bijvoorbeeld een kop soep of een frisse salade. Focaccia kan altijd en overal. Maar het grootste voordeel van een focaccia is de veelzijdigheid. Rond of vierkant, qua vormen kunt u continu variëren. Én de smaak van de focaccia? Die bepaalt u zelf! Maar wij helpen u graag op weg.

INGREDIËNTEN DEEG
100 % Focaccia bloem
3 % Gist
1,5 % Zout
55 % Water
5 % Olijfolie extra vierge

PESTO BASIS
Crème fraîche
Pesto

KIP TOPPING
40 g Kipstukjes

AFWERKING
10 g Walnootstukjes

WERKWIJZE
- Mengen 6 minuten.
- Kneden 6 minuten.
- Deegtemperatuur 27°C.
- Afwegen op 175 gram.
- 30 minuten rijzen.
- Druk het deeg goed uit en herhaal dit na 10 minuten nog een keer.
- Voor de pesto basis meng 4 delen crème fraîche met 1 deel groene pesto.
- Smeer de pesto basis op het deeg.
- Beleg vervolgens met kipstukjes en decoreer af met walnootstukjes.
- 60 minuten narijs.
- Bak in ongeveer 18 minuten net aan gaar.

Ook interessant om te lezen

    Rise! #2 2020 Rise! #2 2020
    Feest in uw winkel!
    Rise! #2 2020
    Met de inspiratie uit Rise! maakt u dit voorjaar een feestje in uw winkel! Ook (of misschien wel vooral) in deze corona-tijd zoekt de consument lekkere producten om thuis van te genieten!
    Rise!
    [EMPTY]
    Rise! #1 2020 Rise! #1 2020
    De trends van 2020
    Rise! #1 2020
    We hebben de oliebollen net achter de kiezen dus steken de goede voornemens alweer de kop op! Wat betekent dat voor u, als bakker?
    Rise!
    [EMPTY]
    Rise! #4 Rise! #4
    Het einde van 'goed genoeg'
    Rise! #4
    De consument wil niet iets van de schappen trekken en afrekenen. De consument wil echt contact!
    Rise!
    [EMPTY]