Menu
totaalpartner in business

Focaccia creamy blueberry

Focaccia is een ovengebakken brood gemaakt van een simpel deeg bestaande uit bloem, olie en water. Het is een heerlijk alternatief voor standaard brood en kan op elk moment van de dag gegeten worden. Als basis voor een belegd broodje, als side dish tijdens het diner of gewoon tussendoor als snack! Deze Italiaanse specialiteit heeft met zijn veelzijdigheid de wereld verovert!

Michel Schröder neemt je mee in de wereld van focaccia. Hij werkt met de beste grondstoffen, en door te variëren in bakvorm speelt hij met smaak en formaat. Hierdoor is de variatie eindeloos. Hij heeft de eeuwenoude lekkernij vertaald naar hedendaagse recepten waarmee je je klanten het hele jaar door kunt verrassen!

Recept focaccia creamy blueberry
Ingrediënten deeg
 100 % Focaccia bloem
 3 % Gist
 1,5 % Zout
 55 % Water
 5 % Olijfolie extra vierge

Roomkaas basis
Roomkaas
Crème fraîche

Bosbessen topping
 30 g Bosbessen

Afwerking
 5 g Pompoenpitten 

Werkwijze
- Mengen 6 minuten.
- Kneden 6 minuten.
- Deegtemperatuur 27°C.
- Afwegen op 150 gram.
- 30 minuten rijzen.
- Druk het deeg goed uit en herhaal dit na 10 minuten nog een keer.
- Meng voor de roomkaas basis 2 delen roomkaas met 1 deel crème fraîche.
- Smeer 30 gram roomkaas basis op het deeg.
- Beleg vervolgens met bosbessen en decoreer af met pompoenpitten.
- 60 minuten narijs.
- Bak in ongeveer 22 minuten net aan gaar.


De bundel is te verkrijgen bij de bestelling van een zak focaccia bloem (Beko Groothandel) in combinatie met een doos verpakkingen (Beko Verpakkingen) of een groentemix (Stolp). Voor meer informatie neem contact op met je accountmanager van Beko Groothandel of Beko Verpakkingen.

Ook interessant om te lezen

    Focaccia met speculaas
    Recept
    Focaccia met speculaas
    De focaccia heeft met zijn veelzijdigheid de wereld verovert! Maar hoe stel je de perfecte focaccia samen?
    Recept