Menu
totaalpartner in business

Ei-catchers

Paaseieren: de supermarkten liggen er overvol mee. Meestal in de traditionele kleuren bruin of wit. Maak als bakker of chocolademaker het verschil en sla munt uit het kleuren van je choco-paascreaties. Volgens Ton Jongejan, chef bij Chocolate Academy Centre van Callebaut, zijn gekleurde eieren onweerstaanbaar en een boost voor je rendement.

Fluweelverf anders dan anders
One moment you’re in, the next you’re out. Kleur is trendgevoelig. En seizoensgevoelig. Hier kun je in het kleuren van je chocolade ook rekening mee houden. Als voorbeeld noemt Ton fluweel: “Waar je ook kijkt, fluweel is echt van nu. Die trend vertaalt zich ook naar de wereld van chocolade. Hier heb ik een paasei fluweelgroen geairbrusht. Deze chique, matte finish is anders dan anders, want normaal gesproken is glanzend echt de standaard.”

Airbrushen met de trends mee
Airbrushen: chocolatiers, patissiers en bakkers weten ervan, maar veel branden er hun vingers liever niet aan. Dat is helemaal niet nodig, vindt Ton: “Airbrushen met gekleurde cacaoboter of chocolade is voor de bakker nog best vernieuwend. Je moet je er even in verdiepen, maar daar krijg je wel een nieuwe skill voor terug. Hier, in de Chocolate Academy, kan de bakprofessional die skill leren tijdens een van onze cursussen van Chocolade Compleet. Naast het aanbrengen van kleur, is airbrushen ook geschikt om effecten of patronen te maken.”

Ambachtelijk vingerwerk
Het grote voordeel van gekleurde chocolade is dat je meer marge kunt maken en niet ieder jaar een vernieuwende verpakking hoeft aan te schaffen. Want de eieren zelf, die stelen de show. Eenvoudig in een transparante verpakking komen de eieren het beste tot hun recht. Door gekleurde chocolade of cacaoboter te spetteren aan de binnenkant van de mal, creëer je abstracte patronen die opvallen. Of gebruik je vinger voor het zetten van vegen, voor die ambachtelijke touch.

Chocolade Compleet voor de bakker en chocolademaker
Callebaut wil samen met Beko de bakker weer aan de chocolade krijgen. Want huisgemaakte chocoladecreaties zijn hot en voegen echt iets toe aan het bakkersassortiment. Daarom presenteert Beko samen met Callebaut een uniek chocoladetotaalconcept: Chocolade Compleet. Wij zorgen voor de kennis, cursussen, grondstoffen, machines, gereedschappen, verpakkingen en uitgebreide ondersteuning van bevlogen professionals, jij focust je op jouw eigen signatuur en creativiteit.

Smaakt dat naar meer? Ga dan naar www.chocoladecompleet.nl voor toprecepturen, tutorials, cursussen en eindeloze inspiratie voor die unieke choco-creaties met een eigen signatuur.

Ook interessant om te lezen

  Rise! #2 2020 Rise! #2 2020
  Feest in uw winkel!
  Rise! #2 2020
  Met de inspiratie uit Rise! maakt u dit voorjaar een feestje in uw winkel! Ook (of misschien wel vooral) in deze corona-tijd zoekt de consument lekkere producten om thuis van te genieten!
  Rise!
  [EMPTY]
  Rise! #1 2020 Rise! #1 2020
  De trends van 2020
  Rise! #1 2020
  We hebben de oliebollen net achter de kiezen dus steken de goede voornemens alweer de kop op! Wat betekent dat voor u, als bakker?
  Rise!
  [EMPTY]
  Rise! #4 Rise! #4
  Het einde van 'goed genoeg'
  Rise! #4
  De consument wil niet iets van de schappen trekken en afrekenen. De consument wil echt contact!
  Rise!
  [EMPTY]